Κυβέρνηση - Εκκλησία κοντά στη «χρυσή τομή» για το άνοιγμα των ναών στις γιορτές

Κυβέρνηση - Εκκλησία κοντά στη «χρυσή τομή» για το άνοιγμα των ναών στις γιορτές
Ενημερώθηκε: 15/12/20 - 00:09

Ολα δείχουν πως Εκκλησία και κυβέρνηση βρήκαν τη χρυσή τομή για το θέμα του αριθμού των πιστών στους ναούς τις ημέρες των γιορτών. Σύμφωνα με πληροφορίες η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, εκτός απροόπτου, θα κατεθέσει προτάσεις για διπλασιασμό του αριθμού των πιστών στους ναούς αλλά και κυλιόμενες λειτουργίες για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πιστών.

Η κυβέρνηση δεν επιθυμεί αυτή την ώρα σύγκρουση με την Εκκλησία και μάλιστα λίγο πριν την έναρξη των εμβολιασμών όπου ήδη έχει ζητήσει την στηριξή της.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο άφησε να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση είναι ανοικτή σε κάθε πρόταση, αν και επανέλαβε την ανάγκη να τηρηθούν τα μέτρα.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, δεν υπάρχει διαφωνία τα Χριστούγεννα να γίνουν κυλιόμενες Λειτουργίες, ακόμα και 4, για την εξυπηρέτηση περισσότερων πιστών και 2 κυλιόμενες τα Θεοφάνια, όπου θα μπορέσει να μοιραστεί σε μπουκαλάκι ο αγιασμός και σε συσκευασία το αντίδωρο. 

Επίσης, συμφωνήθηκε να μη γίνει αγιασμός υδάτων σε εξωτερικούς χώρους, για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός. 

Πάντως αντίθετοι στο άνοιγμα των ναών είναι οι επιστήμονες οι οποίοι εκτιμούν οτι το άνοιγμα των ναών θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα από ότι το κλείσιμο.