Με τήρηση των μέτρων αλλά και παρατράγουδα 

Με τήρηση των μέτρων αλλά και παρατράγουδα 
Με τήρηση των μέτρων αλλά και παρατράγουδα 
Ενημερώθηκε: 06/01/21 - 13:56

Γενικώς τηρήθηκαν τα μέτρα αλλά δεν έλειψαν και τα παρατράγουδα σε όλη τη χώρα με αποκορύφωμα το πρόστιμο  που επεβλήθη στον  μητροπολίτη Αιγιαλείας κ.Ιερώνυμο που έριξε το σταυρό στα Θάλασσα 

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24, ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος έριξε τον Σταυρό στη θάλασσα στο παλιό λιμάνι του Αιγίου, ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες έπεσαν δύο πιστοί για να τον πιάσουν, κατά το έθιμο. Όπως λένε οι πληροφορίες του tempo24, το Λιμενικό επενέβη, κατόπιν εισαγγελικής εντολής και επέβαλε στον Μητροπολίτη 1500 ευρώ πρόστιμο και από 300 ευρώ στους δύο πιστούς, βάσει των σχετικών διατάξεων προστασίας κατά covid-19.

Αίσθηση επίσης προκάλεσε η εικόνα του ιερέα της Αγίας tριάδας στην Πάτρα ο οποίος μετά τη Θεία Λειτουργία που έγινε με την τήρηση των μέτρων και βάσει της σχετικής εγκυκλίου της Ιεράς Συνόδου, προσέφερε τη Θεία Κοινωνία στους πιστούς στην είσοδο του Ναού, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός στο εσωτερικό του Ναού.

Στην Πάτρα σημειώθηκαν και μικρής έντασης επεισόδια

Στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Πατρών όταν αστυνομικοί βρέθηκαν στο σημείο και ζήτησαν να απομακρυνθούν απο το προαύλιο. Μέσα στον Ναό υπήρχαν τα προβλεπόμενα από την παλαιότερη ΚΥΑ 25 άτομα, και έξω από αυτόν κάποιες δεκάδες. Περιμετρικά, με αποστάσεις. Ωστόσο η εντολή που είχαν οι αστυνομικοί ήταν να απομακρύνονται άπαντες από τον περίβολο. Οι πιστοί βγήκαν έξω απο τον περίβολο του Ναού και περίμεναν… στα πεζοδρόμια. Υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες, ωστόσο κανείς δεν έφυγε από το σημείο, μέχρι το πέρας της θείας λειτουργίας.

Στη Θεσσαλονίκη ένταση επικράτησε πριν από λίγο στο πλακόστρωτο της νέας παραλίας μπροστά από το Λευκό Πύργο, όταν κάποια άτομα προχώρησαν σε αυτοσχέδια τελετή ρίψης του Σταυρού στη θάλασσα για τα Θεοφάνια.

Η αστυνομία προσπάθησε να τους αποτρέψει κυνηγώντας τους, μάλιστα, για αρκετά μέτρα και προχώρησε σε προσαγωγές.

Νωρίτερα τα άτομα χρησιμοποιώντας μικροφωνική καταφέρθηκαν εναντίον των αστυνομικών μέτρων και της καραντίνας αναφέροντας ότι είχαν απευθυνθεί σε 50 ιερείς για να έρθουν να κάνουν την τελετή σήμερα, αλλά όλοι αρνήθηκαν.

Αυτήν την ώρα γίνονται εκτεταμένοι έλεγχοι πολιτών και ελέγχονται και βεβαιώσεις μετακίνησης. Μέχρι στιγμής έχουν βεβαιωθεί αρκετά πρόστιμα.