Μήνυμα κατά της βίας έστειλε ο Ιερώνυμος: Η Εκκλησία αγαπάει και καλεί αυτόν που έφταιξε να μετανοήσει

 
arxiepiskopos ieronymos

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 23/04/24 - 13:07

Σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση με τον Κυριάκο Πιερρακάκη, το πρωί της Τρίτης, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υποστήριξε ότι «είχαμε μια πολύ καλή και δημιουργική συζήτηση που εξαπλώνεται σε όλα τα θέματα, κυρίως στη σχέση Εκκλησίας – Πολιτείας και το ειρηνικό πνεύμα που επιβάλλεται να κρατήσουμε όλοι μαζί τις ημέρες που έρχονται».

Σε ερώτηση με αφορμή την επίθεση που δέχτηκε η βουλευτής της ΝΔ, Αγγελική Δεληκάρη από στέλεχος και υποψήφια της «Νίκης» μέσα σε εκκλησία στην Καβάλα, ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε ότι «η Εκκλησία δεν εκδικείται. Αγαπάει και καλεί αυτόν που έφταιξε να μετανοήσει και να αγαπήσει. Αυτή είναι η βασική μας αρχή».

Σε ερώτηση για παλαιότερη δήλωσή του ότι αγαπάει τα ομόφυλα ζευγάρια, ο κ. Ιερώνυμος σχολίασε: «Δεν το είπα εγώ αυτό. Αυτό το λέτε εσείς παρερμηνεύοντας αυτά που ακούτε».

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο πρωθυπουργός με τον Αρχιεπίσκοπο, σε μια προσπάθεια να γεφυρωθεί το χάσμα στις σχέσεις κυβέρνησης και εκκλησίας, θα επισκεφθούν δομή της Αρχιεπισκοπής στο Δήλεσι.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ