Ν. Υόρκη : Χωρίς μάσκες οι εμβολιασμένοι πιστοί

 
Ν. Υόρκη : Χωρίς μάσκες οι εμβολιασμένοι πιστοί

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Ενημερώθηκε: 21/05/21 - 20:14

Xωρίς μάσκες στους ναούς της Νέας Υόρκης οι εμβολιασμένοι πιστοί. Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής υιοθέτησε από την πρώτη στιγμή την σχετική οδηγία του κυβερνήτης Άντριου Κουόμο ο οποίος ανακοίνωσε ότι δεν είναι απαραίτητη η χρήση της μάσκας για τους εμβολιασμένους σε πολλούς δημόσιους χώρους. Αντίθετα «όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να συνεχίσουν να φοράνε μάσκα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής ,μετά την οδηγία του κυβερνήτη , αποσύρεται η οδηγία για την υποχρεωτική χρήση μάσκας και της τήρησης της κοινωνικής απόστασης από τους πιστούς.

«Η είδηση αυτή αποτελεί μία ξεκάθαρη ένδειξη ότι η ολοκλήρωση του προγράμματος του εμβολιασμού είναι το κλειδί για την υπέρβαση της πανδημίας και την επιστροφή στην κανονικότητα για όλους», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση.

Επίσης, η Αρχιεπισκοπή καλεί τους πιστούς να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή προς όσους δεν έχουν εμβολιαστεί και προτρέπει όλες τις ενορίες να εξακολουθούν να εφαρμόζουν τις πολιτειακές και τοπικές οδηγίες για τα ζητήματα της δημόσιας υγείας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση

«Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής εκφράζει την ικανοποίησή της για την ανακοίνωση του Κυβερνήτη της Νέας Υόρκης κ. Κουόμο, σε συνέχεια των σχετικών οδηγιών του Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων (CDC) και του Λευκού Οίκου, ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν απαιτείται να φορούν μάσκες στις περισσότερες των περιπτώσεων. Η είδηση αυτή αποτελεί μία ξεκάθαρη ένδειξη ότι η ολοκλήρωση του προγράμματος του εμβολιασμού είναι το κλειδί για την υπέρβαση της πανδημίας και την επιστροφή στην κανονικότητα για όλους.

Ενώ όσοι έχουν πλήρως εμβολιαστεί, έχουν εξασφαλίσει υψηλά επίπεδα προστασίας, την ίδια στιγμή όλοι οι πιστοί πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή προς όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχουν υποκείμενα νοσήματα και των παιδιών κάτω των 12 ετών.

Επί του παρόντος, η Άμεσος Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια αποσύρει την οδηγία για την υποχρεωτική χρήση μάσκας και τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης για τους πιστούς που έχουν εμβολιαστεί πλήρως στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης. Η Ιερά Αρχιεπισκοπή προτρέπει όλες τις ενορίες να εξακολουθούν να εφαρμόζουν τις πολιτειακές και τοπικές οδηγίες για τα ζητήματα της δημόσιας υγείας».