Να βαπτίζονται τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών, λέει ο Μητροπολίτης Λαρίσης — Ενότητα ζητά ο Αρχιεπίσκοπος

 
arxiepiskopos mitropolitis

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 29/12/23 - 20:44

Την ώρα που ένας -ένας οι μητροπολίτες βάλουν κατά της κυβέρνησης και του πολιτικού κόσμου για γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία από αυτά , ο αρχιεπίσκοπος κ.Ιερώνυμος κατά την κοπή της βασιλόπιτας στην Αρχιεπισκοπή ζήτησε από την κυβέρνηση ώστε Εκκλησία και Πολιτεία να ξεχάσουν όσα τους χωρίζουν και να ανακαλύψουν αυτά που τους ενώνουν.

Όπως είπε"καλούμαστε να το αξιοποιούμε και η καλύτερη αξιοποίηση είναι η πρόοδος μέσα σε ενότητα και συνεργασία. Εκκλησία και Πολιτεία έχουν αυτήν την εντολή, να ξεχάσουμε αυτά που μας πληγώνουν και μας διαιρούν και να βρούμε αυτά που μας ενώνουν κι όλοι μαζί να προχωρήσουμε προς τα εκεί που όλοι επιθυμούμε» υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος και ευχήθηκε τον νέο χρόνο να τον αξιοποιήσουμε πολύπλευρα και δημιουργικά".

Ωστόσο , το σύνολο των μητροπολιτών αλλά και των οργανωμένων μοναστικών κοινοτήτων δεν φαίνονται διατεθειμένοι να βάλουν νερό στο κρασί τους. Υπάρχουν όμως φωνές στην ιεραρχία που εκτιμούν οτι με αφορμή των γάμο των ομόφυλων να μην τη πληρώσουν τα παιδιά. Ο μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος μιλώντας στο action24 ,αφού τόνισε οτι κάποια πράγματα έχουν και όριο , ενώ απαντώντας σε σχετικά ερώτηση εάν η εκκλησία θα βάπτιζε ένα παιδί ομόφυλου ζευγαριού σε περίπτωση που περάσει το νομοσχέδιο από τη βουλή, υπογράμμισε πως «η εκκλησία θα βάπτιζε αυτό το παιδί καθώς όπως έχει ξεκαθαρίσει τα παιδιά είναι αντικείμενο σεβασμού και δεν μπορούμε να αρνηθούμε το βάπτισμα στο παιδί αυτό. Άρα το ζητούμενο δεν είναι εάν θα βαφτίσουμε ή όχι το παιδί, αυτό είναι ξεκάθαρο».

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί η εκκλησία έχει μία τάση να επιβάλει την άποψή της για το ζήτημα αυτό, ο μητροπολίτης Λαρίσης ξεκαθάρισε πως, «η εκκλησία δεν έχει καμία τάση να επιβάλει καμία άποψη αλλά ως υπεύθυνος φορέας λέει και αυτή την άποψή της και πρέπει να αναγνωρίζουμε και στην εκκλησία το δικαίωμα να μιλάει και αυτήν».

Όπως είπε «αν υπήρχε μόνο θέμα νομικής ρύθμισης σχέσεων ομόφυλων ζευγαριών η εκκλησία θα έλεγε πολύ λίγα, όπως είπε στο σύμφωνο συμβίωσης, όταν αυτό επεκτάθηκε στα ομόφυλα ζευγάρια. Όταν όμως πάμε αλλού, όπως του παιδιού και έχουμε την ανατροπή ρυθμίσεων που υπάρχουν εδώ στο χώρο μας και έχουν δημιουργήσει ένα καθεστώς, εκεί η εκκλησία οφείλει να μιλήσει παραπάνω για να κερδίσει το θέμα των δικαιωμάτων του παιδιού».

Με αφορμή την ανακοίνωση του Βατικανού οτι πάπας έδωσε το δικαίωμα στους καθολικούς ιερείς να δίνουν την ευλογία στους ομοφύλους ή στα ομόφυλα ζευγάρια, υποστήριξε:

«Εμείς δεν είχαμε ποτέ τέτοιο πρόβλημα. Το ευλογία δεν σημαίνει γάμος. Σε εμένα εξομολογούνται ομοφυλόφιλοι και έχω σχέση με αυτούς τους ανθρώπους. Ξέρω πολλές φορές και το πως σκέφτονται και τον αγώνα που κάνουν και τους δεχόμαστε ως δικούς μας ανθρώπους. Δεν τους δικαιολογούμε αλλά από εκεί και μετά δεν τους έχουμε και απέναντί μας».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ