Ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών και η Εκκλησία

 
gamos-omofylwn

Ενημερώθηκε: 02/12/23 - 13:36

H Eκκλησία της Ελλάδος δεν πρόκειται ποτέ να συμφωνήσει στους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών. Το θέμα για το σύνολο των μητροπολιτών είναι ο τρόπος αντίδρασης. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στις προθέσεις της Συνόδου δεν είναι μια ρήξη με την πολιτεία, ούτε κινητοποιήσεις. Ωστόσο, κάθε μητροπολίτης θα μπορεί να τοποθετηθεί για το θέμα στηρίζοντας τις θέσεις της Εκκλησίας που είναι "κάθετα αντίθετες με τις προθέσεις της κυβέρνησης".

Στο πλαίσιο αυτό αντίθετος στο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών εμφανίστηκε ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος στο επίσημο γεύμα που παρατέθηκε για την εορτή του Πολιούχου της Πάτρας Αγίου Ανδρέα.

Μιλώντας ενώπιον των προσκεκλημένων, υπογράμμισε πως «συνύπαρξη ή “συζυγία” προσώπων, αντίθετη με τον νόμο του Θεού και την ανθρώπινη ηθική, μας ευρίσκει παντελώς αντίθετους», στέλνοντας μήνυμα στην Κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε νομοθέτηση του γάμου ομόφυλων ζευγαριών.

Επίσης, έκανε λόγο για «νέα και ξένα ήθη» που έχουν παρεισφρήσει στην Πατρίδα μας τα οποία, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «ούτε μας ταιριάζουν, ούτε μας τιμούν και τα οποία ως χείμαρρος πυρός εξερχόμενος, ως εκ κρατήρος ηφαιστείου, φιλοδοξούν να καταλύσουν πιστεύματα, παρακαταθήκες πνευματικές και να αλώσουν παραδόσεις ιερές».

Λίγες μέρες πριν ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ με άρθρο του είχε επιτεθεί κατά του Στέφανου Κασσελάκη και της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Στο άρθρο του κάνει λόγο για «τραγική σωματική πρακτική της ομοφυλοφιλίας» ενώ αναφορικά με τον Στέφανο Κασσελάκη γράφει πως «ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. επαίρεται δημοσίως με τον ατυχή νεανία που αποκαλεί «σύζυγόν» του, και με τον οποίον ετέλεσε «γάμον» στην υπερατλαντική χώρα, εμμέσως υποδεικνύων πρότυπο για την ζωή των νέων ανθρώπων και εμφανίζων ως δήθεν κανονικότητα την παρέκκλισήν του, οφείλω να κρούσω τον κώδωνα του κινδύνου από την τυχόν άμβλυνση απορρίψεως της ανατροπής της ανθρώπινης οντολογίας και της παραχρήσεως της ανθρώπινης φυσιολογίας, που αποτελεί την τραγική σωματική πρακτική της ομοφυλοφιλίας».

Σε άλλο σημεία αναφέρθηκε και στους σωματικούς κινδύνους της ομοφυλοφιλίας!

"Θα υπομνήσω τις τραγικές συνέπειες και τους θανατηφόρους σωματικά κινδύνους της εξωανθρώπινης αυτής παρεκκλίσεως, που η Ιατρική Επιστήμη γνωρίζει άριστα και αναφέρει σχετικώς, παρόλον που το «νεοεποχίτικο», διεθνιστικό σύστημα, προωθεί την ανθρώπινη αποϊεροποίηση, κολλώντας την ετικέτα του δήθεν «ομοφοβικού» ή καταργώντας τα σχετικά περί το γεννετήσιον ένστικτον αδικήματα ή διαγράφοντας από τον παγκόσμιο ψυχιατρικό κώδικα τις «περί το γεννετήσιον ένστικτον παρεκκλίσεις» ή θεσμοθετώντας στα Κοινοβούλια ως δήθεν έννομα αγαθά και ανθρώπινα δικαιώματα αυτές τις θανατηφόρες παρεκκλίσεις ή ποινικοποιώντας την κριτική των παρεκκλίσεων και διώκοντας κάθε σοβαρή εναντίωση", ανέφερε προκαλώντας αρνητικά σχόλια.

Προάγγελος της στάσης της Εκκλησίας είναι παλαιότερη απόφαση της Συνόδου για το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια. Σύμφωνα με αυτή "Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, ανέφερε ότι ο γάμος και η οικογένεια, γεγονός κατ’ εξοχήν εκκλησιαστικός και κοινωνικός θεσμός θεμελιώδους σημασίας, γίνεται, όλο και περισσότερο, ατομική υπόθεση που εντάσσεται στην σφαίρα του ιδιωτικού βίου.
Φαινόμενα – “εκτροπές” εξαιρετικά επίκαιρα και για την ελληνική πραγματικότητα, είναι ο πολιτικός γάμος, η μονογονεϊκή οικογένεια, η ελεύθερη συμβίωση και ο λεγόμενος γάμος των ομοφυλοφίλων’’.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ