Ο Μόσχας αφορίζει τους νέους που δεν θέλουν την επιστράτευση

 
μοσχασ

Ενημερώθηκε: 26/01/23 - 22:29

Eπίθεση στους νέους που αρνούνται να πολεμήσουν και φεύγουν από τη Ρωσία έκανε ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος αποδίδοντας αυτή τους τη στάση στις δυτικές αξίας. Μάλιστα , όπως είπε , οι νέοι  αυτοί χρειάζονται πνευματική βοήθεια για να κατανοήσουν το πραγματικό πρόβλημα της ζωής.

Όπως είπε στην ολομέλεια των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων της Κρατικής Δούμας η   απόφαση μερικών νέων να εγκαταλείψουν την Ρωσία ώστε να αποφύγουν την μερική επιστράτευση, οφείλεται στο γεγονός  διότι οι νέοι τα τελευταία χρόνια έχουν γαλουχηθεί με ξενόφερτες αξίες.

«Δεν είναι μυστικό ότι στο πλαίσιο της μερικής επιστράτευσης, ορισμένοι νέοι συμπολίτες μας έφυγαν από την Ρωσία. Φυσικά, ο φόβος του θανάτου που πιθανότατα να βίωσαν στο άκουσμα της επιστράτευσης είναι κατανοητός. Νομίζω όμως ότι πολλοί από αυτούς χρειάζονται πνευματική βοήθεια, ώστε να κατανοήσουν το πραγματικό νόημα της ζωής» - τόνισε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης Μόσχας, υπογράμμισε ότι «το γεγονός της αποχώρησης αυτών των συμπολιτών από την χώρα δεν πρέπει να μας προκαλεί έκπληξη, αφού στις νεότερες γενιές εδώ και πολλά χρόνια εμφυτεύτηκαν αξίες και τρόπος ζωής, που εισήχθησαν άκριτα από έξω».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πατριάρχης Κύριλλος προέτρεψε τους υπεύθυνους να σκεφτούν τα συστήματα ανατροφής και εκπαίδευσης, ώστε οι νέες γενιές να διδαχθούν τις ηθικές και κοινωνικές αξίες, αλλά και τον πατριωτισμό».

Τον περασμένο Σεπτέμβριο σε μια προσπάθεια να πείσει τους Ρώσους να πολεμήσουν είχε δηλώσει  ότι οι Ρώσοι στρατιώτες που πεθαίνουν στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας θα λάβουν άφεση αμαρτιών, λίγες ημέρες μετά την μερική επιστράτευση που διέταξε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο Κύριλλος ως βασικός σύμμαχος του Πούτιν  έχει στηρίξει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Έχει επικρίνει στο παρελθόν όσους αντιτίθενται στον πόλεμο και έχει καλέσει τους Ρώσους να συσπειρωθούν γύρω από το Κρεμλίνο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ