Οι επιστήμονες λένε οχι στο άνοιγμα των ναών

 
Οι επιστήμονες λένε οχι στο άνοιγμα των ναών

Ενημερώθηκε: 14/12/20 - 11:29

Oι επιστήμονες επιμένουν για λειτουργίες τις ημέρες των γιορτών με εννέα πιστούς και να μην τελεστεί εφέτος ο αγιασμός των υδάτων.

Τη θέση αυτή διατύπωσε στον ΣΚΑΊ ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κ.Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Οπως είπε δεν θα πρέπει να υπάρχει αύξηση του αριθμού των πιστών, ούτε να γίνονται "παραλειτουργίες" και ούτε να θεωρούν οι Χριστιανοί ότι είναι σε διωγμό.

Το θέμα της λειτουργίας των ναών θα συζητηθεί αύριο στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο η οποία θα συνεδριάσει υπό το βάρος των εξελίξεων .Οι Ιεράρχες ήδη έχουν δεχτεί ισχυρές πιέσεις από ιερείς και πιστούς για άνοιγμα των ναών αλλά αυτό θα εξαρτηθεί και από την κυβέρνηση η οποία χρειάζεται την Εκκλησία και στο θέμα των εμβολίων.

Το πρόβλημα το οποίο , εκτός των άλλων θα προτάξει η ΔΙΣ, είναι ποιοί θα είναι οι "εκλεκτοί" για να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία, πώς θα επιλέγονται και ποιός θα έχει την ευθύνη καθώς από χθες έπεσαν και τα πρώτα πόστιμα σε ναό και νεωκόρο στη Μητρόπολη Μεσογαίας.

Για τον αγιασμό των υδάτων η Εκκλησία έχει αποδεχτεί οτι αυτοί δεν θα γίνουν, αλλά παραμένει ζητούμενο πως θα φτάσει ο "αγιασμός' στα σπίτια χωρίς παρατράγουδα.

Το βέβαιο πάντως είναι οτι πριν τη συνεδρίαση της ΔΙΣ θα υπάρξει επικοινωνία με την κυβέρνηση για την αύξηση του αριθμού των πιστών και να μην λειτουργούν οι ναοί σε αστυνομικό κλοιό γιατί έτσι προκαλούνται μεγαλύτερες αντιδράσεις σε κλήρο και λαό.