Πάσχα 2021: Έως και 100 άτομα στους ναούς ζητά η Εκκλησία

 
Πάσχα 2021: Έως και 100 άτομα στους ναούς ζητά η Εκκλησία

Ενημερώθηκε: 15/04/21 - 13:12

Εως και 100 άτομα ανά ναό εφ όσον αυτός έχει έκταση που να επιτρέπει κάτι τέτοιο, διπλές λειτουργίες τη μεγάλη Εβδομάδα, Ανάσταση στο προαύλιο και χρήση μικροφώνων ζητά η Εκκλησία για τις ημέρες που έρχονται.

Επίσης ζητά να επιτραπεί η περιφορά του επιταφίου γύρω από τον ναό. Και όλα αυτά με την προϋπόθεση οτι ιερείς και λαϊκό προσωπικό θα κάνουν self test .

Ήδη σχετικό αίτημα έχει κατατεθεί στους αρμόδιους και όλα δείχνουν οτι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει αυτό το Πάσχα να εορταστεί με περισσότερους πιστούς από ότι πέρυσι.

Στην ουσία η Εκκλησία προτείνει την παρουσία ενός πιστού ανά 15 τ.μ.,ε ανώτερο αριθμό τα 100 άτομα αντί 50 που ήταν μέχρι τώρα. Ανάσταση στο προαύλιο των ναών με αποστάσεις ανά δύο μέτρα και μικρόφωνα. Η περιφορά του επιταφίου , όπου το επιτρέπουν οι συνθήκες να μπορεί να γίνεται γύρω από τον ναό, πρόταση η οποία δεν βρίσκει και πολλούς σύμφωνους.

Οι τελικές αποφάσεις αναμένονται τη Μεγάλη Εβδομάδα. Οι ειδικοί θα δουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, με την κυβέρνηση να δείχνει την πρόθεσή της να επιτρέψει τις μετακινήσεις το Πάσχα.

Οι κατηγορίες πολιτών που θα μπορούν να ταξιδέψουν το Πάσχα αν τελικά εγκριθούν οι μετακινήσεις είναι:

Αυτό που εξετάζεται είναι το ενδεχόμενο να επιτραπούν οι μετακινήσεις σε άλλους νομούς το Πάσχα για τρεις κατηγορίες πολιτών:

Για όσους κάνουν self test και είναι αρνητικοί. Θα πρέπει να το καταχωρούν στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, και από εκεί θα εκδίδουν τη βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος, την οποία θα δείχνουν σε τυχόν έλεγχο της αστυνομίας ή της τροχαίας.

Όσους έχουν εμβολιαστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι είναι να επιτραπεί ελεύθερη μετακίνηση για τους

πολίτες που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Τέλος, μια ακόμη σκέψη είναι να επιτραπεί η ελεύθερη μετακίνηση και σε όσους έχουν νοσήσει από κορωνοϊό και έχουν αναρρώσει.