Αφέθηκαν ελεύθεροι οι 36 συλληφθέντες που ύψωσαν τον σταυρό στην Απελή (photo-video)

Με εντολή της Εισαγγελίας Μυτιλήνης, αφήνονται ελεύθεροι οι 36 συλληφθέντες πολίτες ,που συμμετείχαν στην τοποθέτηση του Σταυρού στην περιοχή της Απελής-Το χρονικό (photo)
Ενημερώθηκε: 03/03/19 - 21:00

Με εντολή της Εισαγγελίας Μυτιλήνης, αφέθηκαν τελικά αργά το απόγευμα της Κυριακής (3/3) ελεύθεροι οι 36 πολίτες ,που συμμετείχαν στην τοποθέτηση του Σταυρού στην περιοχή της Απελής και αρχικά είχαν συλληφθεί.

Ωστόσο σχηματίστηκε για όλους σχεδόν δικογραφία και θα οριστεί τακτική δικάσιμος για να δικαστούν, με τις κατηγορίες της αυθαίρετης κατάληψης δημοσίου κτήματος, αυθαίρετες κατασκευές και απείθεια, ενώ κατασχέθηκαν και δύο γερανοφόρα οχήματα.

Να σημειωθεί ότι ο σταυρός κατασκευαζόταν για καιρό στην Χίο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

"

Το χρονικό με τον σταυρό..

 

Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν με αίτημα ΜΚΟ ζητήθηκε να γκρεμιστεί ο σταυρός που τοποθετήθηκε στην παραλία «Απελλή» Μυτιλήνης, και έτσι ξεκίνησε ένας καβγάς μεταξύ ΜΚΟ-μεταναστών-πολιτών.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα λεγόμενα, ο σταυρός δεν προϋπήρχε αλλά τοποθετήθηκε με σκοπό να λειτουργεί ως αποτρεπτική εικόνα για τους πρόσφυγες για να μην πηγαίνουν στην παραλία να κάνουν μπάνιο.

"

Έτσι η ΜΚΟ ζήτησε με επιστολή της από τον Δήμο Λέσβου να απομακρυνθεί ο σταυρός από το συγκεκριμένο σημείο.

Αυτό ήταν η αφορμή για να ξεσπάσει μία μεγάλη κόντρα.

Ο σταυρός τελικά γκρεμίστηκε από ομάδα ατόμων τον Οκτώβριο.