Αγγ. Συρίγος: Θα συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση στα πανεπιστήμια

 Αγγ. Συρίγος: Θα συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση στα πανεπιστήμια
Ενημερώθηκε: 11/01/21 - 09:01

Σήμερα αναμένονται οι ανακοινώσεις από το υπουργείο Παιδείας για τη λειτουργία των πανεπιστημίων και άλλων εκπαιδευτικών δομών. Ναι μεν σήμερα επαναλειτούργησαν νηπιαγωγεία και των δημοτικά σχολεία, όμως τα ερωτήματα πυκνώνουν για τις υπόλοιπες βαθμίδες, καθώς και για τα φροντιστήρια, τα ΙΕΚ και τα πανεπιστήμια.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο νέος υφυπουργός Παιδείας Αγγελος Συρίγος, δήλωσε ότι θα εκδοθεί σήμερα αναλυτική ενημέρωση. Σε ό,τι αφορά τα πανεπιστήμια, ωστόσο, ο κ. Συρίγος είπε ότι όλα δείχνουν πως δεν θα επανέλθει το καθεστώς των δια ζώσης μαθημάτων και πως θα συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση για το εξάμηνο.

Σχετικά με τα σχολεία, ο υφ. Παιδείας εστίασε στο παράδειγμα της Σουηδίας -που δεν έκλεισε τις σχολικές μονάδες- σημειώνοντας πως τα δεδομένα δείχνουν ότι δεν κινδυνεύουν σημαντικά τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί. Ερωτηθείς αν θα επαναλειτουργήσει μόνο η Γ' Λυκείου στην επόμενη φάση της άρσης των μέτρων, ο κ. Συρίγος τόνισε ότι τον πρώτο λόγο τον έχουν οι ειδικοί και πως στόχος είναι να επιστρέψουν στις τάξεις οι μαθητές όλων των βαθμίδων.