Σοβαρό περιστατικό βίας σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στα κρατητήρια της Υποδιεύθυνσης Μεταγωγών Θεσσαλονίκης, με θύμα έναν 51χρονο αστυνομικό.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, 23χρονος κρατούμενος φέρεται να επιτέθηκε στον αστυνομικό με γροθιές, ρίχνοντάς τον στο έδαφος και προκαλώντας του απώλεια αισθήσεων. Ο αστυνομικός είχε πλησιάσει το κελί προκειμένου να κατευνάσει την ένταση που επικρατούσε στον χώρο.
Μετά την επίθεση, ο 51χρονος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
Για το περιστατικό συνελήφθησαν δύο άτομα: ο 23χρονος, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και βία κατά υπαλλήλων, καθώς και ένας 33χρονος αλλοδαπός. Ο πρώτος οδηγήθηκε στον ανακριτή για να απολογηθεί, ενώ ο δεύτερος παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών χωρίς αναστολή για βία κατά υπαλλήλων. Κατά την απολογία του, ισχυρίστηκε ότι ο συγκατηγορούμενός του υπέστη κρίση πανικού, αρνούμενος οποιαδήποτε εμπλοκή.