Αγρότες: Επιστρέφουν στα μπλόκα να αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεων — Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου συλλαλητηρίου στην Αθήνα

 
αγροτες trakter agrotes eurokinissi

Πηγή Φωτογραφίας: ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ /EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 21/02/24 - 19:20

Όπως συντεταγμένα μπήκαν χθες στην Αθήνα οι αγρότες, έτσι και σήμερα το πρωί βγήκαν από την πρωτεύουσα, κορνάροντας ρυθμικά και κάνοντας το σήμα της νίκης, ενώ ο κόσμος τους αποχαιρετούσε με χειροκροτήματα και επευφημίες. Στον απόηχο του μεγάλου συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα, με τη συμπαράσταση από εκατοντάδες συνδικάτα, σωματεία, συλλόγους και οργανώσεις, οι αγρότες έφυγαν για τα μπλόκα.

Αύριο, Πέμπτη, στις γενικές συνελεύσεις, θα ληφθούν οι αποφάσεις για το μέλλον και την μορφή των κινητοποιήσεών τους.

Δεν αποκλείουν περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενώ στο τραπέζι, σε επίπεδο Πελοποννήσου και δυτικής Ελλάδας, έχει πέσει και ένα νέο συλλαλητήριο στην Αθήνα.  

«Ο αγώνας ούτως ή άλλως συνεχίζεται. Ο αγώνας δεν σταματάει. Είτε με τα μπλόκα είτε με τις κινητοποιήσεις είτε με αυτή τη μεγαλειώδη κινητοποίηση που είχαμε εδώ στην Αθήνα.», συνοψίζουν.

«Επιστρέφουμε στα μπλόκα για να πάρουμε εκεί τις αποφάσεις μας, με τους συναδέλφους που είμαστε στο δρόμο» υπογράμμισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας

«Η κυβέρνηση έχει λάβει το μήνυμα ότι πρέπει να δώσει λύσεις στους αγρότες» επεσήμανε ο Ρ. Μαρούδας, προσθέτοντας ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί και θα είναι μακρόχρονος καθώς δεν έχουν ικανοποιηθεί βασικά μας αιτήματα.

«Πραγματικά έγινε ένα μεγαλειώδες συλλαλητήριο χθες, ήταν μια ιστορική μέρα  για όλο το αγροτικό κίνημα, για τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τους μελισσοκόμους», υπογράμμισε ο Σωκράτης Αλειφτήρας, Εκπρ. Τύπου Ομ. Αγρ. Συλλόγων Ν. Λάρισας.

Στο μπλόκο του Πλατυκάμπου αναμένονται τα τρακτέρ να φτάσουν μετά τα μεσάνυχτα και η γενική συνέλευση έχει οριστεί για αύριο Πέμπτη στις 17:00. Το ίδιο αναμένεται να γίνει και στα άλλα μπλόκα της Θεσσαλίας, στη Μαγνησία, στα Τρίκαλα και στην Καρδίτσα, Εκεί θα συζητήσουν κάνοντας έναν απολογισμό για τις μέχρι τώρα κινητοποιήσεις, τι έχουν πετύχει αλλά και τι διεκδικούν από εδώ και πέρα.

Υπενθυμίζεται ότι οι Θεσσαλοί αγρότες είναι και εν αναμονή του καλέσματος από την πλευρά του πρωθυπουργού για να συζητήσουν για τα τεράστια προβλήματα της Θεσσαλίας. Αναμένουν για την ερχόμενη εβδομάδα αυτό το κρίσιμο ραντεβού.

Μέχρι τότε ενδεχομένως να δούμε αύριο να αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις και να συνεχίσουν με άλλες δράσεις ή να ανανεώσουν το ραντεβού τους για τον εορτασμό του Κιλελέρ που πλησιάζει στις αρχές Μαρτίου.

Έντονη εξακολουθεί να είναι η κριτική της αντιπολίτευσης για τους χειρισμούς της κυβέρνησης ενώ κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως ναι μεν τα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια, αλλά έχουν εξαντληθεί τα δημοσιονομικά περιθώρια.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ