Αμετάβλητα τα τέλη κυκλοφορίας για το 2017- Δείτε στους πίνακες τι θα πληρώσετε

 
Αμετάβλητα τα τέλη κυκλοφορίας για το 2017- Δείτε στους πίνακες τι θα πληρώσετε

Ενημερώθηκε: 19/11/16 - 09:26

Την απόφαση να μην προχωρήσει σε αλλαγές, ως προς τα τέλη κυκλοφορίας του 2017, έλαβε το υπουργείο Οικονομικών, επικαλούμενο τις ανάγκες της αγοράς για σταθερότητα και ασφάλεια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών: έχει ήδη ξεκινήσει η επεξεργασία δεδομένων για τη δημιουργία μίας νέας εφαρμογής, η οποία θα επιτρέπει τον υπολογισμό των τελών, εξειδικευμένα για κάθε όχημα, με την καθιέρωση αντικειμενικών κριτηρίων και αντίστοιχων συντελεστών (π. χ με αυτόματη μείωση του ύψους των τελών ανά έτος με τη χρήση σχετικού συντελεστή παλαιότητας).

Με τον τρόπο αυτό:

-Θα καλυφθεί η ανάγκη για την υιοθέτηση και εφαρμογή ενός δίκαιου και αντικειμενικού συστήματος υπολογισμού του ύψους των τελών κυκλοφορίας.

-Θα αρθούν οι αδικίες του τρέχοντος εφαρμοζόμενου συστήματος σε μεγάλο βαθμό.

-Το νέο σύστημα θα εξυπηρετήσει τον πολιτικό στόχο, ο οποίος είναι η δικαιότερη και αντιπροσωπευτικότερη κατανομή των βαρών στους πολίτες της χώρας.

Όσον αφορά στα τέλη κυκλοφορίας για το 2017 -αφού ελήφθησαν υπόψη όλα τα τρέχοντα δεδομένα και οι ανάγκες της αγοράς για σταθερότητα και ασφάλεια- κρίθηκε σκόπιμο να μη γίνουν αυτή τη στιγμή βεβιασμένες τροποποιήσεις.


Τα τέλη κυκλοφορίας του 2017

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ισχυρός σεισμός 4,7 R απόψε στις 01:22 κοντά στο Κιλκίς

ΚΑΙΡΟΣ 19/11/2016: αίθριος καιρός και μικρή άνοδος θερμοκρασίας

Με διακανονισμό 25 εκατ. δολαρίων κλείνει η υπόθεση του «Πανεπιστημίου Τραμπ»