Ανάσταση..Αποκαταστάθηκε τελικά η ηλεκτροδότηση στην Ύδρα

 
Έπρεπε να περάσουν περισσότερες από 24 ώρες στην Ύδρα εν μέσω τουρισμού, για να αποκατασταθεί σε μεγάλο βαθμό η ηλεκτροδότηση

Ενημερώθηκε: 27/08/18 - 16:34

Έπρεπε να περάσουν περισσότερες από 24 ώρες και να ζήσουν τριτοκοσμικές καταστάσεις στο νησί της Ύδρας εν μέσω τουρισμού, για να αποκατασταθεί τελικά η ηλεκτροδότηση του νησιού.

Συγνώμη από ΔΕΔΔΗΕ

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε την αποκατάσταση της βλάβης, αργά το μεσημέρι της Δευτέρας στη χερσαία σύνδεση του νησιού και έθεσε σε λειτουργία το εφεδρικό καλώδιο της υποθαλάσσιας σύνδεσης του δικτύου της Ύδρας με την ηπειρωτική χώρα μέσω του οποίου γίνεται τώρα η ηλεκτροδότηση

Ωστόσο συνεχίζονται οι εργασίες και στο κύριο υποθαλάσσιο καλώδιο ενώ παράλληλα, για λόγους ασφαλείας, μέχρι την ολοκλήρωση όλων των εργασιών και στην κύρια διασύνδεση, στο νησί παραμένουν Ηλεκτροπαραγωγά Ζεύγη συνολικής ισχύος 3 ΜW, τα οποία σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ διασφαλίζουν την ενεργειακή αυτονομία της Ύδρας και την αδιάλειπτη ηλεκτροδότησή της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ωστόσο είναι πολύ αργά,καθώς η ζημιά ήδη έγινε σε επίπεδο τουρισμού και επιχειρήσεων που καταστράφηκαν σε κάθε επίπεδο, αφού υπέστησαν ζημιές και στα προϊόντα τους, πέραν της φυγής των αγανακτισμένων τουριστών.

Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων: Εξαγριωμένοι οι πελάτες, θα κάνουμε μήνυση κατά παντός υπευθύνου

Η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, Μαρία Κλαδάκη, μιλώντας στο Θεμα 104,6 αποτύπωσε με τη σειρά της τις δραματικές ώρες που περνά το νησί. «Η καταστροφή είναι πάρα πολύ μεγάλη. Δεν είναι δυνατόν να μη λειτουργεί τίποτε. Οι πελάτες είναι εξαγριωμένοι και εμείς με τη σειρά μας θα κάνουμε μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Δεν λειτουργούν ΑΤΜ να βγάλει ο κόσμος χρήματα, η δυσφήμηση είναι τεράστια. Προσπαθούμε να ηρεμήσουμε τον κόσμο, σήμερα το νησί με τέτοιες συνθήκες θα αδειάσει»

 Κανονικά διεξήχθησαν όλα τα προγραμματισμένα δρομολόγια από και προς την Ύδρα διευκρινίζει το υπουργείο Ναυτιλίας 

Κανονικά διεξήχθησαν όλα τα προγραμματισμένα δρομολόγια από και προς την Ύδρα και σε καμία περίπτωση δεν διαταράχθηκαν οι θαλάσσιες συγκοινωνίες, διευκρινίζει σε σημερινή του ανακοίνωση το υπουργείο Ναυτιλίας, με αφορμή την προσωρινή διακοπή της ηλεκτροδότησης στο νησί, όπου τα ταξιδιωτικά πρακτορεία εξέδωσαν με χειρόγραφο τρόπο τα εισιτήρια.

Το υπουργείο αναφέρει επίσης ότι ο δήμαρχος της Ύδρας δεν ζήτησε έκτακτη δρομολόγηση πλοίων, ενώ το προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε το πρόβλημα, βρισκόταν διαρκώς σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία του λιμανιού και στην εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Παράλληλα, τονίζεται ότι ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής είναι σε διαρκή επικοινωνία, με τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχο Σταμάτη Ράπτη, με τον δήμαρχο Ύδρας Γιώργο Κουκουδάκη και με τον λιμενάρχη Ύδρας αντιπλοίαρχο Μανδαλάκη Γεώργιο.

Με εντολή του κ. Κουρουμπλή στην Ύδρα αναμένεται να καταπλεύσει το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης ''ΓΑΥΔΟΣ'', με στόχο την περαιτέρω διευκόλυνση του προσωπικού της Λιμενικής Αρχής Ύδρας, καθώς και την περαιτέρω εξυπηρέτηση των πολιτών.