Ανατροπή: Το πόρισμα για το ατύχημα στο τρενάκι του λουνα πάρκ στο Αίγιο

 
Ανατροπή: Το πόρισμα για το ατύχημα στο τρενάκι του λουνα πάρκ στο Αίγιο: Κάποιοι μετακινήθηκαν στο βαγόνι (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Ενημερώθηκε: 29/05/18 - 20:51

Ανατρεπτική είναι η πραγματογνωμοσύνη που πραγματοποιήθηκε στο λούνα παρκ στα Υψηλά Αλώνια του Αιγίου, εκεί όπου τον Δεκέμβριο του 2017 μητέρα με τα παιδιά της έπεσαν από τρενάκι που εκτροχιάστηκε.

Να σημειώσουμε τότε ότι είχαν πραγματοποιηθεί και δύο συλλήψεις, του 38χρονου χειριστή του τρένου και του 34χρονου ιδιοκτήτη του παιχνιδιού, ενώ μόνο η μητέρα είχε παραμείνει στο νοσοκομείο με μετατόπιση σπονδύλων, ενώ τα παιδιά είχαν γλυτώσει από θαύμα και όλα αυτά μπροστά στα μάτια του πατέρα που παρακολουθούσε.

Δεν υπήρχε μηχανική βλάβη

Η πραγματογνωμοσύνη στο τρενάκι, για το κατά πόσο υπήρχε βλάβη, ποιου μεγέθους, αν προϋπήρχε του ατυχήματος, αν προκλήθηκε εξ αυτού, αν λειτουργούσε σωστά κ.ά, έγινε την επόμενη μέρα, στις 13 αλλά και στις 16 Δεκεμβρίου, από τον μηχανολόγο-μηχανικό-προϊστάμενο της υπηρεσίας μεταφορών Αιγίου Ανδρέα Μπακρόζη, που αρχικά διαπιστώνει ότι «οι σιδηροτροχιές ήταν σε καλή κατάσταση, δεν εντοπίστηκε προϋπάρχουσα βλάβη κι ούτε αποτέλεσε αιτία πρόκλησης του ατυχήματος».

"

Ο πραγματογνώμονας, αβίαστα συμπεραίνει ότι: «Το ατύχημα δεν προκλήθηκε από τεχνικό πρόβλημα σε κάποιο σύστημα του τρένου ή στην εγκατάσταση των σιδηροτροχιών».

Αίγιο: Σάλος με το τρενάκι του τρόμου: Συγκλονίζει η τραυματισμένη μάνα

Ο ειδικός ερευνητής, υπογραμμίζει σαν πιθανή αιτία του περιστατικού, «την ξαφνική μετακίνηση των επιβατών στο βαγόνι π.χ. να σηκώθηκε κάποιος όρθιος», κάτι που απαγορεύεται και επισημαίνεται σε πινακίδα αναρτημένη στο σημείο επιβίβασης στο τρενάκι, αφού κάτι τέτοιο δύναται να προκαλέσει μεγάλη ροπή στο βαγόνι που το αναγκάζει να περιστραφεί γύρω ή κατά μήκος του άξονά του και το σύστημα των τροχών να ανασηκωθεί και να αναμορφωθούν.

Ουσιαστικά συμφωνεί με τα λεγόμενα του επιχειρηματία που από τότε είχε υπονοήσει ότι μπορεί η μητέρα να σηκώθηκε από τη θέση της ενώ ήταν σε κίνηση το τρενάκι και για το λόγο αυτό να έγινε το ατύχημα.

Αίγιο: Σάλος με το τρενάκι του τρόμου:Έτρεξα, φώναζα, ούρλιαζα «τα παιδιά μου, τα παιδιά μου»