Ανησυχία στη Σαντορίνη λόγω Πάρου και Μυκόνου

Ανησυχία στη Σαντορίνη λόγω Πάρου και Μυκόνου
Ενημερώθηκε: 21/08/20 - 23:36

Μεγάλη ανησυχία υπάρχει στη Σαντορίνη. Το νησί δεν βρίσκεται σε κίνδυνο, όσον αφορά το ζήτημα του κορονοϊού. Ωστόσο, παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες άφιξη τουριστών από τη Μύκονο και την Πάρο, νησιά στα οποία έχουν τεθεί περιοριστικά μέτρα.

Καθώς λοιπόν οι τουρίστες μεταβαίνουν από τη Μύκονο και την Πάρο, προς τη Σαντορίνη, υπάρχει ανοικτό το ενδεχόμενο της εξάπλωσης του κορονοϊού. Θυμίζουμε ότι στα δύο πρώτα νησιά, έχει επιβληθεί ακόμη και η χρήση μάσκας, ως υποχρεωτική.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα ωστόσο, είναι η έλλειψη ελέγχων στο λιμάνι της Σαντορίνης. Το πρόβλημα μάλιστα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο, εάν λάβουμε υπόψιν την μη εκδήλωση συμπτωμάτων για αρκετούς φορείς (οι λεγόμενοι ασυμπτωματικοί). Ουδείς μπορεί ακόμη, να αποκλείσει την ύπαρξη αυτού του φαινομένου και σε άλλα νησιά. Αυτό είναι κάτι που απασχολεί τις Υγειονομικές Αρχές, αλλά και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Μέχρι στιγμής τα δεδομένα είναι θετικά, καθώς δεν έχει καταγραφεί κανένας ασθενής με κορονοϊό που να νοσεί, στο νησί της Σαντορίνης. Επιπλέον, κανείς δεν έχει νοσηλευθεί στο νοσοκομείο του νησιού, από την αρχή της πανδημίας της Covid-19.

 

Τι μέτρα έχει λάβει ο Δήμος

 

Στην προσφορά μασκών στους τουρίστες έχει προβεί ο Δήμος, ειδικά στα σημεία συνωστισμού, προκειμένου να προστατέψει το νησί, στο βαθμό που μπορεί.

Επιπλέον, έχει ζητηθεί μεγαλύτερη συνδρομή της Αστυνομίας.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ