Απεργία εκπαιδευτικών - Πολλοί μαθητές δε θα έχουν μάθημα...

Απεργία εκπαιδευτικών - Πολλοί μαθητές δε θα έχουν μάθημα...
Ενημερώθηκε: 13/01/19 - 23:27

Απεργούν τη Δευτέρα (14/01/2019) οι δάσκαλοι ενώ οι καθηγητές έχουν κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας, γεγονός που σημαίνει ότι αρκετοί μαθητές δημοτικού δε θα έχουν αύριο μάθημα ενώ για τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στις 11π.μ.

Υπενθυμίζουμε ότι στην περίπτωση των απεργιών και στάσεων εργασίας των εκπαιδευτικών τα σχολεία παραμένουν ανοιχτά, και όσοι εκπαιδευτικοί δεν απεργούν κάνουν κανονικά μάθημα. Για τα παιδιά οι δάσκαλοι των οποίων απεργούν αποφασίζει ο διευθυντής του σχολείου λαμβάνοντας υπόψη το αριθμό των εκπαιδευτικών που δεν απεργούν.

Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση των δύο Ομοσπονδιών, η Διδασκαλική Ομοσπονδία θα πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία, ενώ οι εκπαιδευτικοί της μέσης εκπαίδευσης θα προσχωρήσουν σε τρίωρη στάση εργασίας 11-2 μ.μ., με τη δυνατότητα κήρυξης επιπλέον τρίωρης στάσης από τις ΕΛΜΕ «για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων».

Δείτε την κοινή ανακοίνωση των ΟΛΜΕ και ΔΟΕ:

«Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε δυναμικά τον αγώνα!

Τα Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε. καλούν όλους τους εκπαιδευτικούς σε δυναμική συνέχιση του αγώνα μέχρι την απόσυρση του νομοσχεδίου για το σύστημα διορισμών -προσλήψεων μόνιμων και αναπληρωτών που κλέβει την προϋπηρεσία των συναδέλφων που επί σειρά ετών στηρίζουν με τις ζωές τους το δημόσιο σχολείο.

Κηρύσσουμε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019 (24ωρη απεργία για τη Δ.Ο.Ε. και 3ωρη στάση εργασίας 11-2 μ.μ. με τη δυνατότητα επιπλέον κήρυξης 3ωρης από τις ΕΛΜΕ για την Ο.Λ.Μ.Ε. για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων).

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή τη Δευτέρα 14/1/2019 και ώρα 15:00 με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου».