Απίστευτη δήλωση Ερντογάν λίγο πριν φτάσει Ελλάδα

Απίστευτη δήλωση Ερντογάν λίγο πριν φτάσει Ελλάδα
Ενημερώθηκε: 07/12/17 - 10:58

Ο Ταγίπ Ερντογάν πάτησε Ελλάδα και δείχνει έτοιμος να «βάλει φωτιά» για ακόμη μια φορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Διπλωματικές πηγές κάνουν λόγο πως ο Τούρκος πρόεδρος κατά την παραμονή του στην Ελλάδα θα κρατήσει αρκετά προκλητική στάση, καθώς οι δηλώσεις περί αιτήματος επικαιροποίησης της Συνθήκης της Λωζάνης, ήταν μόνο η αρχή για να φανατίσει τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

«Πάμε να δούμε τους Τούρκους αδελφούς μας στη Θράκη», είπε ο Ερντογάν λίγο πριν αναχωρήσει από το αεροδρόμιο της Άγκυρας για την Αθήνα. Στην Θράκη παράλληλα υπάρχει τρομερή κινητοποίηση για την επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου προέδρου. Οι Τουρκικές μυστικές υπηρεσίες φαίνεται πως έχουν κάνει απόβαση στην περιοχή, ενώ το κλίμα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα θερμό.

LIVE Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Την ίδια ώρα, το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής, το μειονοτικό κόμμα DEB του Σαδίκ, οι ψευδομουφτείδες Ξάνθης και Ροδόπης και οι τουρκόφρονοι σύλλογοι και φορείς της μειονότητας έχουν ξεσηκωθεί για μία όσο γίνεται μεγαλειώδη υποδοχή που αρμόζει -όπως υποστηρίζουν προκλητικά- στον ηγέτη της «μητέρας πατρίδας», όπως θεωρούν την Τουρκία.

ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ