Απίστευτη δήλωση του Νίκου Καρανίκα, σύμβουλου στρατηγικής του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα, για την «El Dorado Gold»

 
Απίστευτη δήλωση του Νίκου Καρανίκα, σύμβουλου στρατηγικής του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα, για την «El Dorado Gold»

Ενημερώθηκε: 11/09/17 - 13:54

Παρέμβαση με μια απίστευτη δήλωση προέβη το πρωί της Δευτέρας, λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστή η θέση της εταιρίας El Dorado Gold να αναστείλει τις επενδύσεις της στην χώρα μας, ο σύμβουλος στρατηγικής του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Καρανίκας.

Την ώρα που ο πρωθυπουργός καλεί σε επενδύσεις στην χώρα, την ώρα που χιλιάδες οικογένειες δεν γνωρίζουν τι τους ξημερώνει, με ανάρτησή του στο facebook, ο κ. Καρανίκας έστειλε... «στα τσακίδια» την εταιρία, ευχόμενος παράλληλα «να μην στεριώσεις πουθενά»!

Στο ίδιο απίστευτο ύφος, και τουλάχιστον αντίθετο με εκείνο που ήθελε να περάσει ο Αλέξης Τσίπρας κατά την πολύωρη συνέντευξή του στην ΔΕΘ, ο κύριος Καρανίκας, συμβουλεύει μάλιστα τους κατοίκους της Χαλκιδικής, να βγουν στο δρόμο και να «στηρίξουν» την απόφαση της εταιρείας, ώστε να την κάνει πραγματικότητα!

Ολόκληρη η ανάρτησή του στο facebook:

Η el dorado έκανε αυτό που μπορεί. Μόλυνση , καταστροφή του δάσους , διάλυση ανθρώπινων σχέσεων, εξαγορά συνειδήσεων.

Η τοπική κοινωνία σήμερα πρέπει να βγει στον δρόμο. ..της αποχώρησης αυτής της εταιρίας και αυτου του "εργου" και να στηριξει της έξοδο της απο την χωρα μας, ώστε να γίνει πραγματικότητα η απειλή της.

Στα τσακιδια el dorado και να μην στεριώσεις πουθενά.

Αμέσως μετά το θόρυβο που προκλήθηκε από τα πρώτα δημοσιεύματα ο κ. Καρανίκας κατέβασε την ανάρτησή του και στη σσυνέχεια, αφού δέχτηκε τα πυρά της κριτικής, την επανέφερε.

ΠΑΣΟΚ:Ο κ. Τσίπρας οφείλει να στείλει τον κ. Καρανίκα στο σπίτι του

Παρέμβαση σχετικά με τη δήλωση του συμβούλου του πρωθυπουργού, Νίκου Καρανίκα, για την αναστολή των επενδύσεων της El Dorado Gold στην Ελλάδα έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης,

«Η δήλωση του κ. Καρανίκα, συμβούλου του Πρωθυπουργού, είναι προκλητική αλλά και αποκαλυπτική για τα σχέδια που απεργάζονται κάποιοι στην κυβέρνηση και το Μαξίμου για την αποτροπή μεγάλων επενδυτικών σχεδίων, όπως στην προκειμένη περίπτωση, η επένδυση στη Χαλκιδική» επισημαίνει ο κ. Χρηστίδης και προσθέτει:

«Ο κ. Τσίπρας έχει βαρύτατες πολιτικές, θεσμικές και ηθικές ευθύνες για το παιχνίδι της διγλωσσίας. Γιατί τα λόγια του δεν έχουν κανένα αντίκρισμα αλήθειας στις πράξεις του. Κάθε ώρα που περνάει και ο κ. Καρανίκας παραμένει στη θέση του, ο κ. Τσίπρας είναι βαρύτατα εκτεθειμένος».

«Ο ελληνικός λαός και η νέα γενιά απαιτούν ανάπτυξη, επενδύσεις και θέσεις εργασίας. Ο κ. Τσίπρας οφείλει εδώ και τώρα, μέσα στις επόμενες ώρες, να στείλει τον κ. Καρανίκα από το Μαξίμου στο σπίτι του» καταλήγει σε γραπτή δήλωσή του.

Με ειρωνία απαντά ο Βασίλης Κικίλιας στον Νίκο Καρανίκα

Με ανάρτησή του στο twitter ο Βασίλης Κικίλιας σχολίασε ειρωνικά την επίθεση που εξαπέλυσε ο Νίκος Καρανίκας κατά της Eldorado Gold.

«Εμφανής η στροφή του ΣΥΡΙΖΑ στην ανάπτυξη, τις επενδύσεις, τις θέσεις εργασίας. Το επιβεβαιώνει και ο σύμβουλος του κ.Τσίπρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ