Απίστευτο! Μόνο με χαρτί γιατρού θα βουτήξει κάποιος για τον σταυρό στη Ρόδο

Απίστευτο! Μόνο με χαρτί γιατρού θα βουτήξει κάποιος για τον σταυρό στη Ρόδο
Ενημερώθηκε: 04/01/18 - 08:50

Μια απίστευτη απόφαση πήρε το Λιμεναρχείο Ρόδου με αφορμή τα φετινά Θεοφάνεια και μόνο με ιατρική βεβαίωση θα μπορέσει όποιος θέλει να βουτήξει για τον σταυρό. Μετά από τα τραγελαφικά που παρακολουθούμε κάθε χρόνο σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, έρχεται αυτή η ανακοίνωση για να βάλει το «κερασάκι στη τούρτα».

Το Λιμεναρχείο της πόλης του νησιού εξέδωσε ανακοίνωση για τον εορτασμό, όπου αναγράφεται ρητά πως όσοι θέλουν να πέσουν στα νερά του Αιγαίου για να πιάσουν τον σταυρό στο καθιερωμένο έθιμο, θα πρέπει «να προσκομίσουν υπεύθυνη δήλωση συνοδευόμενη από ιατρική βεβαίωση καρδιολόγου ή παθολόγου για την κατάσταση της υγείας τους». 

Ειδικά για τους ανήλικους απαιτείται ειδική άδεια από τους γονείς τους, ενώ στην ανακοίνωση επισημαίνεται ιδιαιτέρως πως οι αιτήσεις κατατίθενται έως την παραμονή της γιορτής και δεν θα γίνονται δεκτές ανήμερα. 

ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΒΑΖΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Ροδου: 

Από το Λιμεναρχείο Ρόδου ανακοινώθηκε ότι, όπως κάθε χρόνο έτσι και με το νέο έτος στις 06-01-2018 ημέρα Σάββατο θα λάβει χώρα η τελετή αγιασμού των υδάτων έμπροσθεν του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού Ρόδου. 

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην ανάσυρση του Τιμίου Σταυρού πρέπει να προσκομίσουν στο Λιμεναρχείο Ρόδου και συγκεκριμένα στο γραφείο της Λιμενικής Αστυνομίας υπεύθυνη δήλωση συνοδευόμενη από ιατρική βεβαίωση καρδιολόγου ή παθολόγου για την κατάσταση της υγείας τους. 

ΛΗΣΤΕΙΑ ΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η κατάθεση των δικαιολογητικών θα πραγματοποιείται αυτοπροσώπως μόνο κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρα από την 02-01-2018 μέχρι την 05-01-2018 (οι αιτήσεις ανήμερα της εορτής δεν θα γίνονται δεκτές). 

Οι κάτω των δεκαοκτώ (18) ετών δύναται να συμμετάσχουν κατόπιν σύμφωνης γνώμης των γονέων/κηδεμόνων. 

Ολοι οι συμμετέχοντες επιβιβάζονται σε πλωτό σκάφος του Λιμεναρχείου ενώ θα πρέπει να φέρουν κόσμιο ένδυμα κολύμβησης (μαγιό).