Αποφυλακίστηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης – Εξετάζεται η απόφαση του δικαστηρίου

 
Αποφυλακίστηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης

Πηγή Φωτογραφίας: ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/ EUROKINISSΙ

Ενημερώθηκε: 14/07/22 - 14:42

Αποφυλακίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης Ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Ύστερα από 17 μήνες προφυλάκισης και την επομένη της καταδίκης του χωρίς ελαφρυντικά σε 12 χρόνια για δυο βιασμούς, ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

Μάλιστα έκανε και τις πρώτες του δηλώσεις, λέγοντας ότι δεν πίστευε ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα παρασυρθεί και τελικά δεν παρασύρθηκε, όπως ίσως συνέβη με ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας.

«1,5 χρόνο έπαιζαν μπάλα μόνοι τους. Τώρα δικαιούμαι να μιλήσω κι εγώ. Θα δικαιωθώ στο Εφετείο και θα αποκατασταθεί η αλήθεια», συμπλήρωσε.

Επίσης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Αλέξη Κούγια. «Ευχαριστώ από την ψυχή μου τον Αλέξη Κούγια. Με βοήθησε και με βοηθάει. Είμαι πολύ τυχερός που τον γνώρισα και ως άνθρωπο και ως δικηγόρο» είπε.

«Παράθυρο» για έφεση από την Εισαγγελία Εφετών

Το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης κατά της απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη θα εξετάσει η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.

Με επείγουσα παραγγελία της, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Μαρία Γκανέ ζήτησε να της διαβιβαστούν άμεσα τα πρακτικά και η χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου για τον Δημήτρη Λιγνάδη προκειμένου να μελετηθεί το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης.

Η κα Γκανέ ζήτησε από τον εισαγγελέα της έδρας Κωνσταντίνο Κούντρια να της διαβιβάσει άμεσα την αναφορά του, στην οποία θα περιλαμβάνονται οι προτάσεις του επί της ενοχής, των ποινών και της αναστολής εκτέλεσης της ποινής του, καθώς και οι αποφάσεις του δικαστηρίου και οι μειοψηφίες του.

Παράλληλα, η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών θα μελετήσει αν αξιολογήθηκε σωστά το αποδεικτικό υλικό και εάν είναι επαρκώς αιτιολογημένες οι αποφάσεις της πλειοψηφίας των δικαστών για την αθώωση του σκηνοθέτη για τον ένα από τους δυο βιασμούς, για τις ποινές που επιβλήθηκαν για τους δυο βιασμούς που καταδικάστηκε και για την αποφυλάκιση του μετά την καταδίκη, με την χορήγηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του μέχρι να δικαστεί από το Εφετείο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ