Ατύχημα με συρμό του ΗΣΑΠ στην Κηφισιά: Εξιτήριο για 5 τραυματίες - Συνελήφθη ο οδηγός

 
Ατύχημα με συρμό του ΗΣΑΠ στην Κηφισιά: Εξιτήριο για 5 τραυματίες - Συνελήφθη ο οδηγός

Ενημερώθηκε: 08/07/20 - 00:18

Εξιτήριο έχουν πάρει πέντε από τους οκτώ τραυματίες του ατυχήματος που συνέβη σε συρμό του ΗΣΑΠ στην είσοδο του σταθμού της Κηφισιάς.

Ειδικότερα τρεις διακομίστηκαν στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» , δύο γυναίκες και ένας άνδρας και πέντε στον «Ευαγγελισμό», τέσσερις γυναίκες και ένας άνδρας. Τρεις γυναίκες από τον «Ευαγγελισμό», έχουν πάρει ήδη εξιτήριο, ενώ παραμένουν στο νοσοκομείο μία γυναίκα με ελαφρά τραύματα και ένας άνδρας με κάταγμα ισχύου.

Στο νοσοκομείο «Ερυθρός» δύο γυναίκες πήραν εξιτήριο και ένας άνδρας με κάκωση ζυγωματικού μεταφέρθηκε στην γναθοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου «Γεννηματάς».

O συρμός του τρένου λόγω ολισθηρότητας (εξαιτίας της βροχής) προσέκρουσε με μειωμένη ταχύτητα στον προσκρουτήρα στο τέλος της γραμμής στον σταθμό της Κηφισιάς.

Όπως μετέδωσε το MEGA, ο οδηγός του τρένου μετά την κατάθεσή του στις Αρχές συνελήφθη και αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Ο πρόεδρος των μηχανοδηγών του ΗΣΑΠ διευκρίνισε ότι ο οδηγός δεν είχε αναπτύξει μεγαλύτερη ταχύτητα από την επιτρεπόμενη, έφερε όμως στην επιφάνεια το θέμα του γυρασμένου στόλου των τρένων, τα οποία χρησιμοποιούν καθημερινά χιλιάδες επιβάτες.

ΣΤΑΣΥ: Δεν υπήρξε εκτροχιασμός, διεξάγεται έρευνα για τα ακριβή αιτία του ατυχήματος στο σταθμό της Κηφισιάς

Έρευνα για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος, που σημειώθηκε σήμερα στον σταθμό της Κηφισιάς, διεξάγει η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ.

Με ανακοίνωσή της, η εταιρεία αναφέρει πως «σήμερα 07/07/2020 στις 12:15, συρμός της Γραμμής 1, εισερχόμενος στο σταθμό "ΚΗΦΙΣΙΑ", προσέκρουσε λόγω ολισθηρότητας στους προστατευτικούς προσκρουτήρες που ορίζουν το τέλος της Γραμμής. Δεν υπήρξε εκτροχιασμός του συρμού».

Σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ ΑΕ, τραυματίστηκαν ελαφρά λόγω της πρόσκρουσης 8 επιβάτες, οι οποίοι για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκαν από το ΕΚΑΒ στα νοσοκομεία «Ερυθρός Σταυρός» και «Ευαγγελισμός». Ο οδηγός του συρμού οδηγήθηκε στην Τροχαία για κατάθεση.

Ο συρμός δεν υπέστη υλικές ζημιές, αλλά αποσύρθηκε από την κυκλοφορία για προληπτικούς λόγους. Η κυκλοφορία σε ολόκληρη τη Γραμμή 1 έχει αποκατασταθεί πλήρως από τις 12:30 και διεξάγεται κανονικά.

Τέλος, η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ εκφράζει τη λύπη της για το ατυχές συμβάν και διεξάγει έρευνα για τα ακριβή αίτια.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ