Αυτοί είναι οι διαρρήκτες που ξάφριζαν σπίτια στα νότια προάστια (photo)

Αυτοί είναι οι διαρρήκτες που ρήμαζαν σπίτια στα νότια προάστια-Μεταξύ τους και σπίτια ποδοσφαιριστών (photo)
Ενημερώθηκε: 10/06/19 - 19:07

Τα στοιχεία των συλληφθέντων - κατηγορούμενων που είχαν ρημάξει στις διαρρήξεις σπίτια στα νότια προάστια, μεταξύ των οποίων και στα σπίτια εννέα ποδοσφαιριστών, δόθηκαν στη δημοσιότητα, μετά από σχετική διάταξη του εισαγγελέα.

Από τους πέντε κατηγορούμενους, έχουν συλληφθεί οι δύο πρώτοι, ενώ οι άλλοι τρεις έχουν ταυτοποιηθεί, ασκήθηκε δίωξη σε βάρος τους και πλέον αναζητούνται βάσει ενταλμάτων. Και οι πέντε κατηγορούνται για τα -κατά περίπτωση-αδικήματα, της εγκληματικής οργάνωσης, ληστείας και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, απείθειας και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 

Πρόκειται για τους:

GJERGJI ( ον .) NIKOLIN του MARK και της BARDHE που γεννήθηκε στις 6-7-1990 στην Αλβανία

"

GJERGJI (ον.) ANTON του PASHK και της MARIA που γεννήθηκε στις 8-6-1988 στην Αλβανία

"

GIERGJI (ον.) ALGIDA του LEFTER και της SANIJE που γεννήθηκε στις 27-6-1984 στην Αλβανία

"

GJERGJI (ον.) BARDHOK του PASHK και της MARIA που γεννήθηκε στις 27-5-1985 στην Αλβανία

"

GJERGJI (ον.) ALBERT του PASHK και της MARIA που γεννήθηκε στις 30-12-1983 στην Αλβανία

"

Η συμμορία των πέντε, τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2017 είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση που διέπραττε συστηματικά κλοπές-διαρρήξεις σε πολυτελείς μονοκατοικίες και διαμερίσματα στις περιοχές των Νοτίων Προαστίων, απ' όπου έκλεβαν κοσμήματα, ρολόγια, χρηματικά ποσά και επώνυμα είδη ένδυσης.

Για τη διάπραξη των κλοπών χρησιμοποιούσαν κυρίως δύο αυτοκίνητα, εκ των οποίων το ένα αμιγώς ως "επιχειρησιακό" για τη μετάβαση και διαφυγή τους από την οικία που είχαν στοχοποιήσει να διαρρήξουν και το δεύτερο ως "υποστηρικτικό" που σε περίπτωση αδυναμίας του πρώτου, χρησιμοποιείτο ως "όχημα διαφυγής".

Πώς έμπαιναν στα σπίτια

Κατά τη διάρκεια των κλοπών ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί στις κινήσεις τους, φορούσαν γάντια και είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους

Ερευνούσαν επιλεκτικά τους χώρους της οικίας, χωρίς να προκαλέσουν αναστάτωση και αφαιρούσαν κοσμήματα, ρολόγια μεγάλης αξίας, επώνυμα είδη ένδυσης και γυναικείες τσάντες, χρήματα, ενώ σε μία περίπτωση είχαν αφαιρέσει και χρηματοκιβώτιο με χρηματικό ποσό.
Στη συνέχεια διοχέτευαν τα κλοπιμαία σε δίκτυο κλεπταποδόχων. 

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος από ρολόγια χειρός, κοσμήματα, γυναικείες τσάντες, κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim , δύο σπρέι πιπεριού, διαρρηκτικά εργαλεία, το χρηματικό ποσό των επτακοσίων ευρώ, καθώς και δύο "επιχειρησιακά" αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν για την εγκληματική τους δράση.

Μέχρι στιγμής, πιστοποιήθηκε η συμμετοχή τους σε τριάντα τρεις (33) περιπτώσεις κλοπών στη Γλυφάδα, Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη, Ελληνικό και Κορωπί, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.