Αυτός είναι ο «μαϊμού» αρεοπαγίτης και η «ασθενής» συνεργός του που εξαπάτησαν 42 ιδιώτες και εταιρείες

Αυτός είναι ο «μαϊμού» αρεοπαγίτης και η «ασθενής» συνεργός του που εξαπάτησαν 42 ιδιώτες και εταιρείες
Ενημερώθηκε: 05/09/17 - 17:42
Του Θοδωρή Παναγιωτίδη

Στη δημοσιότητα δόθηκαν, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες δύο Ελλήνων (άνδρας και γυναίκα), οι οποίοι συνελήφθησαν στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, κατηγορούμενοι για σύσταση συμμορίας, απάτη κατ' επάγγελμα και παράβαση του Νόμου περί πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

1. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟ Νικόλαο του Ευσταθίου και της Άννας γεννηθέντα την 16-4-1966 στην Ερμούπολη Κυκλάδων.


2. ΜΠΟΥΖΟΥΛΑ Σεβαστή του Χριστόδουλου και της Σοφίας γεννηθέντα την 3-1-1963 στα Ιωάννινα.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, για χρονικό διάστημα τριών μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων καθώς και στον εντοπισμό επιπλέον θυμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476823 της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Το χρονικό της υπόθεσης

 

«Ο λόγος του ήταν τόσο φοβερά πειστικός που κατάφερε να εξαπατήσει ανθρώπους σε υψηλές θέσεις και υψηλού βιοτικού επιπέδου που δεν χαρακτηρίζονται αφελείς»... ήταν τα λόγια αξιωματικού της Αστυνομίας για τον 51χρονο «μαϊμού» Αρεοπαγίτη που μαζί με μία 54χρονη που την εμφάνιζε ως δήθεν πάσχουσα από όγκο στο κεφάλι που χρήζει άμεσης βοήθειας κατάφερε να εξαπατήσει 42 ιδιώτες, εταιρείες, φαρμακευτική εταιρεία, μοναστήρια, γενικούς διευθυντές τραπεζών, σωματεία κλπ.

Το νήμα με τον σεσημασμένο και πασίγνωστο στις Αρχές απατεώνα άρχισε να ξετυλίγεται όταν προσπάθησε να στήσει μία απάτη στο Τζάνειο Νοσοκομείο, εμφανιζόμενος πάντα ως γνωστός εισαγγελέας με γνωριμίες στο Μαξίμου έως και την κα. Θάνου, ζητώντας βοήθεια για μία γυναίκα που πάσχει από καρκίνο. Η διευθύντρια πείστηκε αρχικά ωστόσο στη συνέχεια κάλεσε η ίδια στο νομικό γραφείο του Πρωθυπουργού για να διαπιστώσει πως είχε πέσει θύμα απάτης και έτσι ενημέρωσε τις Αρχές.

Για να μπορέσει να κρυφτεί, ο «μαϊμού» Αρεοπαγίτης εξαπάτησε και το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο όπου προφασίστηκε πως είναι ο ίδιος ασθενής και εμφανίστηκε στο νοσοκομείο με πρησμένα πόδια, όμως δεν έχριζε εισαγωγής. Έτσι για να τους πείσει, ακολούθησε το ίδιο κόλπο της «παρέμβασης εισαγγελέα» και έτσι του έγινε η εισαγωγή, παρότι όμως του έβγαζαν κάθε ημέρα εξιτήριο εκείνος δεν δεχόταν να φύγει, μέχρι που τον εντόπισαν οι αστυνομικοί και τον συνέλαβαν.

Ο ίδιος χρησιμοποιούσε βεβαίως τα ψευδή στοιχεία του δήθεν υψηλόβαθμου δικαστικού αφού ήταν δραπέτης, ενώ την συνεργό του στην ουσία την χρησιμοποιούσε για να μπορεί να υπογράφει εκείνη και να εισπράττει τις οικονομικές βοήθειες.

Ο 51χρονος έχει κατηγορηθεί κατ' επανάληψη για παρόμοια αδικήματα και του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 10 ετών, την οποία εξέτιε στις Φυλακές Δομοκού, απ' όπου είχε λάβει 8ήμερη άδεια την οποία παραβίασε στις 14 Φεβρουαρίου 2017 και έκτοτε αναζητείτο ως δραπέτης.

Οι συλληφθέντες τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2017 μέχρι και σήμερα διέπραξαν ή αποπειράθηκαν να διαπράξουν πλήθος τηλεφωνικών απατών, αποκομίζοντας κέρδη δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Σχετικά Θέματα:

Έως και σχέσεις με το Μαξίμου και την Θάνου είχε επικαλεστεί ο «μαϊμού» Αρεοπαγίτης

Απατεώνες "δάγκωσαν" 42 εταιρείες και ιδιώτες-Ο «μαϊμού» Αρεοπαγίτης και η «ασθενής»