Αύξηση του τέστινγκ είναι το μέτρο που μελετά η κυβέρνηση για τις γιορτές

 
Αύξηση του τέστινγκ είναι το μέτρο που μελετά η κυβέρνηση για τις γιορτές

Ενημερώθηκε: 20/12/21 - 13:32

Ο έλεγχος όλου του πληθυσμού με τεστ για τον κορωνοϊό βρίσκεται μεταξύ των σκέψεων της κυβέρνησης, προκειμένου να υπάρξει μια συνολική επιδημιολογική εικόνας, είπε σήμερα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

«Αυτό που εξετάζουμε είναι ότι κάποια στιγμή θα θέλαμε να υπάρξει ένα τεστ συνολικά όλου του πληθυσμού, υπό την έννοια να μπορέσουμε κάποια στιγμή να έχουμε μια συνολική επιδημιολογική εικόνα της χώρας, σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Αυτός είναι ο προβληματισμός μας, όταν είναι να ειπωθούν οι αποφάσεις, θα ειπωθούν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σε ό,τι αφορά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, είπε ότι επί του παρόντος θα ισχύσουν τα ήδη υπάρχοντα μέτρα. «Θα κάνουμε και Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, δεν υπάρχουν σκέψεις να επιβάλλουμε περιορισμούς που παραπέμπουν σε lockdown», πρόσθεσε.

Αύξηση του τέστινγκ είναι το μέτρο που μελετά η κυβέρνηση για να εμποδίσει τη διασπορά της Ομικρον.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, στη συνέντευξη τύπου σήμερα αναφέρθηκε και στο θέμα της πανδημίας και της μετάλλαξης Ομικρον, ξεκαθάρισε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να επιβληθεί lockdown και γενικά δεν πρόκειται να επιβληθούν κάθετα μέτρα περιορισμού, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για αυξημένο τέστινγκ.

Συγκεκριμένα ερωτήθηκε αν «Θα επιβάλλετε rapid test σε κλειστούς χώρους;» και απάντησε: «Ενδεχομένως για κάποιες μέρες γιορτών σε μέρη με συνωστισμό, θα το συζητησουμε και θα το ανακοινώσουμε έγκαιρα».

Ο κ. Οικονόμου απαντώντας επίσης σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι σε περίπτωση που επιβληθεί τέτοιο μέτρο, δηλαδή για συγκεκριμένες ημέρες να ζητείται απαραίτητα rapid test και από τους εμβολιασμένους σε κλειστούς χώρους, το κόστος θα επιβαρύνει αυτόν που θα κάνει το τεστ.

Είπε μεταξύ άλλων στην ενημέρωση των συντακτών ο Γιάννης Οικονόμου:

-- H μετάλλαξη προκαλεί ανησυχία.

-- Στα συμπεράσματα του Συμβουλίου Κορυφής επαναλαμβάνεται η ζωτική σημασία του εμβολιασμού.

-- Οπως όλοι ξέρουμε μέχρι τώρα τα κρούσματα είναι ελάχιστα αλλά η αύξηση είναι θέμα χρόνου.

-- Από χθες τέθηκαν σε εφαρμογή τα μέτρα στις πύλες εισόδου της χώρας.

-- Από την ανακοίνωση του υποχρεωτικού εμβολιασμού, έχουμε 150.000 εμβολιασμένους ή εμβολιασμούς, ενώ πάνω από 4 εκατ. έχουν κάνει αναμνηστική δόση.

-- Η κυβέρνηση ζητά από του πολίτες να φερθούν υπεύθυνα στις γιορτές. Χρειάζεται πιστή τήρηση μέτρων. Και έλεγχος μέσω τεστ λόγω των γιορτών.