Βρετανία - Σοκαριστική παραδοχή: Αν έχουμε ως 20.000 θανάτους «θα τα έχουμε πάει καλά»

Βρετανία - Σοκαριστική παραδοχή: Αν έχουμε ως 20.000 θανάτους «θα τα έχουμε πάει καλά»
Ενημερώθηκε: 28/03/20 - 21:51

Η Βρετανία θα τα καταφέρει αν ξεπεράσει την κρίση της πανδημίας του νέου κοροναϊού με λιγότερους από 20.000 θανάτους, είναι η σοκαριστική δήλωση του Στίβεν Πάουις, του ιατρικού διευθυντή του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS).

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Ντάουνινγκ Στριτ ο Πάουις είπε ότι οι μονάδες εντατικής θεραπείας δεν είναι ακόμη πλήρεις στο Λονδίνο.

Πρόσθεσε όμως ότι οι υπηρεσίες υγείας προετοιμάζουν αίθουσες χειρουργείων και χώρους ανάνηψης προκειμένου να νοσηλευτούν εκεί οι ασθενείς που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Όταν ρωτήθηκε αν ελπίζει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα ακολουθήσει την ίδια πορεία με χώρες όπως η Ιταλία, απάντησε: «Αν μπορούμε να κρατήσουμε τους θανάτους κάτω από τις 20.000, θα τα έχουμε πάει πολύ καλά σ’ αυτήν την επιδημία».

«Αν είναι (οι νεκροί) λιγότεροι από 20.000 (…) αυτό θα είναι ένα καλό αποτέλεσμα, μολονότι ο κάθε θάνατος είναι μια τραγωδία και δεν θα πρέπει να εφησυχάζουμε», πρόσθεσε στη συνέντευξη που παραχώρησε μαζί με τον υπουργό Επιχειρηματικότητας Αλόκ Σάρμα.

Ο τελευταίος δεσμεύτηκε ότι θα εισαχθούν μέτρα προκειμένου να βοηθηθούν οι πληγείσες επιχειρήσεις να επιβιώσουν σε αυτήν την κρίση και να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με την ιστοσελίδα, The Sun, που επικαλείται το υπ. Υγείας της Βρετανίας, ακόμη 260 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο ανεβάζοντας σε 1.019 νεκρούς το συνολικό απολογισμό.