Δίκη Μπάμπη Αναγνωστόπουλου: Σπάνιο γεγονός να διαρκεί τόση ώρα η εξέταση του κατηγορούμενου

 
Δίκη Μπάμπη Αναγνωστόπουλου: Σπάνιο γεγονός να διαρκεί τόση ώρα η εξέταση του κατηγορούμενου

Ενημερώθηκε: 12/05/22 - 09:44

Ψύχραιμος κατά την πολύωρη απολογία του ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος μίλησε για όλα εκτός από το σκηνικό του φόνου. Περιέγραψε με ένταση τα συναισθήματά του για την Καρολάιν, τη σχέση τους, την οδυνηρή εμπειρία της αποβολής του πρώτου τους παιδιού, αλλά και τις εκρήξεις θυμού της άτυχης κοπέλας, που βρήκε «βασανιστικό θάνατο», από τα χέρια του, όμως δεν έδωσε απαντήσεις για το πώς έφτασε να στραγγαλίσει τη γυναίκα της ζωής του.

Για τη μαραθώνια απολογία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και για τα όσα διαδραματίστηκαν πίσω από τις κλειστές πόρτες του δικαστηρίου μίλησε στην ΕΡΤ ο Aλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, δικηγόρος του καθ’ ομολογίαν δράστη της ανθρωποκτονίας της Καρολάιν Κράουτς.

«Ήταν πάρα πολλές οι ερωτήσεις που τέθηκαν από τους δικαστές, από τους ενόρκους και από την εισαγγελική αρχή», δήλωσε στην ΕΡΤ ο συνήγορος του δράστη επισημαίνοντας ότι είναι σπάνιο γεγονός να διαρκεί τόση ώρα η εξέταση του κατηγορούμενου.

«Τα μετά της πράξεως γεγονότα σχετίζονται κυρίως με το χαρακτήρα. Επί της ουσίας το δικαστήριο επικεντρωνόταν στα γεγονότα λίγο πριν τις 04.00 που έλαβε χώρα η άδικη πράξη. Αν αυτά που έγιναν ήταν ικανά να οδηγήσουν στον βρασμό ψυχικής ορμής γιατί έχουμε μια ομολογημένη πράξη», διευκρίνισε ο κ. Παπαϊωαννίδης.

Σχολιάζοντας τα όσα είπε ο πελάτης του κατά τη διάρκεια της απολογίας, επισήμανε ότι σκοπός τους «δεν ήταν να μειώσουν το ίδιο το θύμα και να αλλοιώσουν το χαρακτήρα ή την εικόνα της, αλλά αναδείχθηκαν κάποια στοιχεία που ήταν προγενέστερα και έδειχναν το όλο κλίμα που υπήρχε μεταξύ τους».

Και όπως τόνισε το ημερολόγιο της 20χρονης κοπέλας που έχασε τη ζωή της από τα χέρια του συζύγου της αποτέλεσε στοιχείο της δικογραφίας, γι’ αυτό και ήταν σημαντικό να παρουσιάσει η υπερασπιστική ομάδα στοιχεία για τη σχέση του ζευγαριού πριν από το μοιραίο βράδυ της 11ης Μαΐου 2021 στη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαϊωννίδη, την προσεχή Δευτέρα που αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου, «θα κριθούν οι συνθήκες τέλεσης και μόνο», και όχι όπως είπε οι απόψεις από ειδικούς που ακούστηκαν για την ψυχική υγεία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.