Δικογραφία για ανθρωποκτονία σε βάρος 60χρονου για τον θάνατο του 76χρονου με κορονοϊό στον Ερυθρό Σταυρό

Δικογραφία για ανθρωποκτονία σε βάρος 60χρονου για τον θάνατο του 76χρονου με κορονοϊό στον Ερυθρό Σταυρό
Ενημερώθηκε: 08/04/21 - 18:44

Δικογραφία για ανθρωποκτονία σχηματίστηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, σε βάρος 60χρονου άνδρα, αλβανικής καταγωγής, ο οποίος κατηγορείται για τον θάνατο 76χρονου ασθενή με κορονοϊό, χθες το βράδυ, στον «Ερυθρό Σταυρό», με τον οποίο νοσηλευόταν στο ίδιο δωμάτιο.

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη και φρουρείται στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές και τα στοιχεία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, ο δράστης φέρεται να ενοχλείτο από τον θόρυβο που έκανε το μηχάνημα αναπνευστικής υποστήριξης του θύματος και σε κάποια στιγμή αργά χθες το βράδυ, ενώ ήταν οι δυο τους στο δωμάτιο, το αποσυνέδεσε, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο 76χρονος.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, βρέθηκαν αποτυπώματα του 60χρονου στο μηχάνημα, ενώ εξετάζεται εάν ο φερόμενος ως δράστης αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο δράστης είχε κατηγορηθεί το 2006 για επίθεση και σωματική βλάβη, ενώ το 2019 για θωπεία ανηλίκου.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννάκο, πρόεδρο ΠΟΕΔΗΝ, ο 76χρονος νοσηλευόταν για 4 ημέρα σε απλό θάλαμο.

«Μαθαίνουμε ότι το προσωπικό κάτι διαπίστωσε και ειδοποίησε την ελληνική αστυνομία».

Αυτό που διαπίστωσαν γιατροί και νοσηλευτές ήταν δολιοφθορά στο μηχάνημα του αναπνευστήρα, κάτι που τους έκανε να απορήσουν και να ειδοποιήσουν την αστυνομία ανέφερε ο κ. Γιαννάκος στην εκπομπή livenews με τον Ν. Ευαγγελάτο.

Ο κ. Γιαννάκος τόνισε ότι διασωληνωμένοι ασθενείς δε θα έπρεπε να βρίσκονται με άλλους που δεν είναι στον αναπνευστήρα, ωστόσο λόγω της κατάστασης που υπάρχει με τον κορονοϊό και τις ΜΕΘ που είναι γεμάτες, δεν είναι πρωτόγνωρο.