Δηκτικός Ν. Βούτσης αποδομεί Στ. Κασσελάκη - Χρησιμοποίησαν τα περί υπονόμευσης για να φέρουν τον Κασσελάκη

 
voutsis

Ενημερώθηκε: 28/09/23 - 10:46

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σχολίασε με δηκτικό τρόπο την εκλογή Κασσελάκη και τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για «κυνήγι μαγισσών» ως προς τα περί υπονομευτών του Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να έρθει στην εξουσία ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Νίκος Βούτσης, δεν είναι ένα οποιοδήποτε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ο λόγος του πάντα προσεγμένος ι' αυτό και σήμερα, όσα λέει ευθέως, όσα περιγράφει εμμέσως και όσα υπαινίσσεται έχουν κρίσιμη σημασία για την κατανόηση της επικράτησης του Στέφανου Κασσελάκη στην κούρσα διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα

«Παίχτηκε κάτι που είναι προβληματικό. Χωρίς να γίνει συζήτηση για τις αιτίες της εκλογικής ήττας και της υποχωρησης κυκλοφόρησε ένα σενάριο κυνηγιού μαγισσών ότι κάποιοι ειναι υπονομευτές. Ήταν εμβρυουλκός για να παρουσιαστεί η άλλη υποψηφιότητα (σ.σ. ο Στέφανος Κασσελάκης) ως οινεί αντισυστημική και περιβεβλημένη από την υποστήριξη Τσίπρα» είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Βούτσης στο ΟΡΕΝ.

Ο Νίκος Βούτσης προχώρησε, παράλληλα, σε μια έμμεση αποδόμηση του Στέφανου Κασσελάκη λέγοντας ότι «μη όντας βουλευτής και χωρίς να έχει εξοικείωση, κατά δική του ομολογία, στην πολιτική και το πρόγραμμά μας θα αντιμετωπίζει δυσκολίες και θα είμαστε αναποτελεσματικοί στην αντιπολίτευση».

«Η προώθηση μέσω κάποιων τίτλων και της προσωπικής διαθεσιμότητας δεν μπορούν να μας κάνουν αποτελεσματικούς ως μια σύγχρονη αριστερά και αντιπολίτευση» συμπλήρωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε με νόημα ότι «δεν πρέπει αυτές οι ψηφοφορίες από τους πολίτες να γίνονται χωρίς προϋποθέσεις» παραδεχόμενος ότι «σε εμάς δεν υπήρχε δικλίδα ασφαλείας»

Πολύ ενδιαφέροντα είναι όσα είπε ο Νίκος Βούτσης για τον «βόθρο» του διαδικτύου, κυρίως αναφερόμενος σε επώνυμους και κυρίως ανώνυμους λογαριασμούς στα social media -βασικά στο twitter- που αναλαμβάνουν τη δολοφονία χαρακτήρα του πολιτικού αντιπάλου.

«Έχει συμβεί κάτι που δηλητηριάζει καθώς το αφήγημα ήταν ότι ψηφίζοντας τον Κασσελάκη, ψηφίζουμε τον Τσίπρα. Και αυτό πέρασει από fake news» είπε για το θέμα αυτό ο Νίκος Βούτσης ενώ στη συνέχεια έκανε λόγο για «μικρές εστιες μέσα στο διαδίκτυο, στο twitter, από κεντρικά τροφοδοτούμενους λογαριασμούς με μια κουλτούρα ύβρεων και ανθρωποφαγίας». «Μπορεί να μην έχουν τη σφραγίδα την κεντρική αλλά δεν υπάρχουν αντιστάσεις στον χώρο μας» συμπλήρωσε.

Επικαλέστηκε, μάλιστα, σχόλιο που δέχθηκε από μια κυρία, όπως είπε, μετά από συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, και η οποία του έγραψε «ο κ. Κασσελάκης χρειάζεται προφυλακτικό για όλους σας».

Όσον αφορά τη συζήτηση περί «εξώσεων» ή διαγραφών από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Βούτσης ήταν κάθετος ότι «αποκλείεται να υπάρξει διαγραφή για πολιτική άποψη. Δεν υπάρχει καμία επιτροπή στον ΣΥΡΙΖΑ που να το κάνει αυτό. Η κουλτούρα απειλών να φύγουμε δεν έχει σχέση με την αριστερά».

Με αφορμή, δε, την αναφορά του στον «βόθρο του διαδικτύου», ο Νίκος Βούτσης ρωτήθηκε και για την άποψή του απέναντι στις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη και απάντησε δηκτικά ότι «όλοι κρινόμαστε και από τις πολιτικές δηλώσεις και από τις σιωπές τους. Μπορεί να απαντάσει σε όσους αποχωρούν (σ.σ. αναφέρεται στην απάντηση Πολάκη στον Γεροτζιάφα) αλλά όλοι κρινόμαστε».

«Από ορισμένες πλευρές αφήνουν εσκεμμένα να χυθεί δηλητήριο για τον ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε ο κ. Βούτσης ενώ ειδικά για τις αλλαγές που ανακοίνωσε δια του τύπου ο Στέφανος Κασσελάκης για τα πρόσωπα της ΚΟ του κόμματος είπε ότι «δεν έπρεπε να γίνουν οι αλλαγές αυτές με τον τρόπο αυτό και το έχει παραδεχθεί ο πρόεδρος ακομα και αν δεν έχει ανακοινωθεί».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ