Δημοσκόπηση της MARC για τον ΑΝΤ1: Με «γαλλικό κλειδί»... προβάδισμα της ΝΔ

 
Δημοσκόπηση της MARC για τον ΑΝΤ1: Με «γαλλικό κλειδί»... προβάδισμα της ΝΔ

Ενημερώθηκε: 11/10/21 - 21:14

Τα ευρήματα της πρώτης μεγάλης δημοσκόπησης της MARC στον ΑΝΤ1, μετά την ελληνογαλλική συμφωνία, τους διαξιφισμούς στη Βουλή και τη διαγραφή Μπογδάνου.

Στο στούντιο μαζί με τον Νίκο Χατζηνικολάου για την ανάλυση των στοιχείων, ο Διευθύνων Σύμβουλος της MARC, Θωμάς Γεράκης.

Στην έρευνα συμμετείχαν άνδρες και γυναίκες με δικαίωμα ψήφου, με μέγεθος δείγματος 1.007 νοικοκυριών, στο χρονικό διάστημα από τις 6 έως και σήμερα 11 Οκτωβρίου, σε πανελλαδική κάλυψη.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 34,8%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 22%, το Κίνημα Αλλαγής 6,3%, το ΚΚΕ 5,6%, η Ελληνική Λύση 4,4%, το ΜέΡΑ25 2,7%, άλλο κόμμα 5,4% και άκυρο/λευκό 2,6%.

Στην εκτίμηση ψήφου η Marc “βλέπει” ότι η ΝΔ θα φτάσει στο 41%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 27,5%, το Κίνημα Αλλαγής στο 8%, το ΚΚΕ στο 6,5%, η Ελληνική Λύση στο 5,5%, το ΜέΡΑ25 στο 3,5% και άλλο κόμμα στο 8%.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 50,4%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας 28,2%

δημοσκοπηση

Αναλυτιικά τα ευρήματα της δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1:

Την μεγαλύτερη ανησυχία για τους πολίτες, σύμφωνα με την έρευνα, την προκαλεί η πανδημία και ακολουθούν η ακρίβεια/ανατιμήσεις, η πορεία της οικονομίας, τα εθνικά θέματα και τέλος το μεταναστευτικό.

δημοσκοπηση

Με συντριπτική πλειοψηφία η κοινή γνώμη αξιολογεί θετικά την αμυντική συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας, ενώ θεωρεί λάθος την στάση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να την καταψηφίσει.

δημοσκοπηση

Θετικά κρίνει το 76,8% επίσης την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

Πηγή: Ant1news.gr