Διπλή επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε Άγιο Δημήτριο και Ηλιούπολη για την Πόλα Ρούπα

Διπλή επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε Άγιο Δημήτριο και Ηλιούπολη για την Πόλα Ρούπα
Διπλή επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε Άγιο Δημήτριο και Ηλιούπολη για την Πόλα Ρούπα
Διπλή επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε Άγιο Δημήτριο και Ηλιούπολη για την Πόλα Ρούπα
Διπλή επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε Άγιο Δημήτριο και Ηλιούπολη για την Πόλα Ρούπα
Ενημερώθηκε: 05/01/17 - 17:23
Του Θοδωρή Παναγιωτίδη

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 6:10 το πρωί μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε δύο διαμερίσματα και συγκεκριμένα, επί της οδού Ζαΐμη στην Ηλιούπολη, όπου εντοπίστηκε σε διαμέρισμα και συνελήφθη η σύντροφος του ηγέτη του Επαναστατικού Αγώνα Νίκου Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα και σε διαμέρισμα επί της οδού Αθανασίου Διάκου στον Άγιο Δημήτριο, όπου συνελήφθη μία 25χρονη που την υπέθαλπε.

Υπενθυμίζεται, ότι η 48χρονη Πόλα Ρούπα αναζητούταν διωκόμενη με καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος της και τελευταία φορά που έκανε την εμφάνισή της, ήταν πριν περίπου έναν χρόνο κατά την επεισοδιακή απόπειρα απόδρασης του συντρόφου της που σχεδίασε με ελικόπτερο και ύστερα από πάλη με τον πιλότο κατέληξε σε αναγκαστική προσγείωση στις Πλαταιές, απ' όπου κα κατάφερε να διαφύγει.

Στο διαμέρισμα ιδιοκτησίας της 25χρονης, είχε βρει καταφύγιο η Πόλα Ρούπα μαζί με το παιδί της, το οποίο επίσης βρέθηκε εκεί, ενώ η έρευνα συνεχίζεται αυτή την ώρα στα δύο διαμερίσματα για τυχόν εντοπισμό ευρημάτων ή οπλισμού που να την συνδέουν με παράνομες και τρομοκρατικές ενέργειες που έχουν απασχολήσει τις Αρχές από την απόδρασή της και μετά, όπως η περίπτωση της ένοπλης ληστείας στην Μαλεσίνα, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής ήταν αιφνιδιαστική και με χειρουργική ακρίβεια, γι αυτό και τόσο νωρίς το πρωί, ενώ η Πόλα Ρούπα δεν προέβαλε καμία αντίσταση, παρά μόνο ζήτησε να της προσέχουν το παιδί. Στην τσάντα της βρέθηκε όπλο, το οποίο δεν επιχείρησε όμως να χρησιμοποιήσει κατά τη σύλληψή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έως τώρα για την 25χρονη η μόνη εμπλοκή που προκύπτει είναι η υπόθαλψη. Ωστόσο οι έρευνες συνεχίζονται για την περίπτωση που αργότερα προκύψουν και άλλα στοιχεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πάντα έως αυτή την ώρα οι περιπτώσεις που φέρονται ότι έχουν ταυτοποιηθεί και αποδίδονται μέσω ενταλμάτων σε βάρος της Ρούπα πέρα από τις παλαιότερες κατηγορίες για τη συμμετοχή στον Επαναστατικό αγώνα, είναι η ληστεία στο νοσοκομείο Σωτηρία το καλοκαίρι του 2015 και βεβαίως οι απόπειρα απόδρασης του συντρόφου τη, Νίκου Μαζιώτη, που οργάνωσε πέρυσι τον Φεβρουάριο.

Σε ότι αφορά τη Μαλεσίνα ή τυχόν άλλες ενέργειες η έρευνα συνεχίζεται.

Επιπρόσθετά, σύμφωνα πάλι με πληροφορίες η αντιτρομοκρατική είχε εδώ και μήνες πληροφορίες και μαρτυρίες που τοποθετούσαν την Ρούπα να κινείται στην ευρύτερη περιοχή κι έτσι έστησαν ένα «δίχτυ» ερευνών που περιλάμβανε τον Άγιο Δημήτριο, την Ηλιούπολη και άλλους δυο έως τρεις όμορους δήμους.

Εν τέλει όμως, υπήρξαν κάποιες πληροφορίες και μαρτυρίες στην αντιτρομοκρατική οι οποίες τοποθέτησαν ακόμα πιο κοντά στο κρησφύγετο της έρευνες έως ότου τελικά εντοπίστηκε το διαμέρισμά στην Ηλιούπολη και εδώ και τρεις ημέρες τέθηκε υπό συνεχή παρακολούθηση.

Κατά τη διάρκεια της στενής αυτής παρακολούθησης ταυτοποιήθηκε πως όντως η Πόλα Ρούπα διέμενε εκεί και μέσω αυτών των ενεργειών διαπιστώθηκε και η εμπλοκή της 25χρονης η οποία μετέβη στο διαμέρισμά της Ηλιούπολης για να φυλάξει τον 6χρονο γιο της Ρούπα κατά τη διάρκεια της απουσίας της. Ρόλο που είχε αναλάβει γενικότερα σύμφωνα με την αστυνομία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Πόλα Ρούπα κυκλοφορούσε σήμερα το πρωί έχοντας βαμμένα καστανά τα μαλλιά και κοντό κούρεμα.

Οι έρευνες της αντιτρομοκρατική συνεχίζονται και στα δυο διαμερίσματα.

Οι επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας 

Το μεσημέρι της Πέμπτης ο εκπρόσωπος τύπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Θεόδωρος Χρονόπουλος προέβη σε επίσημες ανακοινώσεις για τη σύλληψη της αναζητούμενης για τρομοκρατική δραστηριότητα Παναγιώτας Ρούπα

Συνελήφθη σήμερα το πρωί (05 Ιανουαρίου 2017), σε επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, η 48χρονη αναζητούμενη για τρομοκρατική δραστηριότητα, Παναγιώτα Ρούπα.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε την 06.10 ώρα σε διαμέρισμα στην περιοχή της Ηλιούπολης Αττικής.

Είχε μαζί της το ανήλικο παιδί της, το οποίο παραδόθηκε για προστατευτική φύλαξη στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υπό την εποπτεία της Εισαγγελέα Ανηλίκων.

Στη συνέχεια, την 07.00 ώρα περίπου, σε διαμέρισμα στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου Αττικής και σε παράλληλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συνελήφθη 25χρονη ημεδαπή, η οποία κατηγορείται για υπόθαλψη, καθώς φέρεται να παρείχε συνδρομή στην αναζητούμενη Παναγιώτα Ρούπα.

Και τις δύο επιχειρήσεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συνέδραμε η Ε.Κ.Α.Μ. και παρίσταντο εκπρόσωποι των Εισαγγελικών Αρχών.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος της αναζητούμενης Παναγιώτας Ρούπα εκκρεμούν:

απόφαση του Ε΄ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, από το έτος 2013, με την οποία της επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης πενήντα (50) ετών και έξι (6) μηνών, για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ" και τη δράση της εν λόγω οργάνωσης έως και το έτος 2010,
ένταλμα Σύλληψης του 15ου Τακτικού Ανακριτή, από το έτος 2014, που αφορά, μεταξύ άλλων, στα αδικήματα της συγκρότησης - διεύθυνσης τρομοκρατικής οργάνωσης, της κατασκευής, προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών, της έκρηξης με πρόθεση από κοινού από την οποία προέκυψε κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα και κίνδυνος για άνθρωπο και προκλήθηκαν σωματικές βλάβες, της διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας με πρόκληση έκρηξης και της διακεκριμένης κλοπής από κοινού.
απόφαση του ΣΤ΄ Τριμελούς Εφετείου Αθηνών, από το έτος 2016, με την οποία ορίστηκε συνολική ποινή φυλάκισης έντεκα (11) ετών, σχετικά με έκρηξη Α.Ε.Μ την 10 Απριλίου 2014, έξω από τα γραφεία της Τράπεζας της Ελλάδος, την ευθύνη της οποίας είχε αναλάβει με προκήρυξη η τρομοκρατική οργάνωση «ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ».
Επιπλέον:

από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έχει σχηματισθεί σε βάρος της δικογραφία για συμμετοχή στον σχεδιασμό και την εκτέλεση οργανωμένου σχεδίου απελευθέρωσης εγκλείστων στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, με τη χρήση ελικοπτέρου, την 21 Φεβρουαρίου 2016, υπόθεση για την οποία διενεργείται κυρία ανάκριση από τον Ειδικό Ανακριτή - Εφέτη Αθηνών, ενώ
στο πλαίσιο της προανάκρισης για την παραπάνω υπόθεση, προέκυψε η συμμετοχή της σε ένοπλη ληστεία υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς, εντός του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών "Η ΣΩΤΗΡΙΑ", την 25 Ιουνίου 2015.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συνεχίζονται.\

Το χρονικό

 

Ο Νίκος Μαζιώτης και η Πόλα Ρούπα αρχικά συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία τον Απρίλιο του 2010, ενώ στο σπίτι τους, στα Καλύβια Αττικής, βρέθηκαν σχέδια προκηρύξεων για μελλοντικά τρομοκρατικά χτυπήματα και χειρόγραφα προσχέδια προκηρύξεων.

Τον Οκτώβριο του 2011 και από γκάφα των δικαστικών Αρχών και αφού παρήλθε το 18μηνο, το ζευγάρι αποφυλακίζεται, με περιοριστικούς όρους, όπως απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, παραμονή στο Λεκανοπέδιο της Αττικής και παρουσία τους τρεις φορές τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους. Οι όροι παραβιάστηκαν τον Ιούνιο του 2012, οπότε το ζευγάρι και το 6χρονο αγοράκι τους σήμερα, εξαφανίστηκαν.

Έκτοτε το ζευγάρι διαφεύγει στην Ισπανία, την Κρήτη και στη συνέχεια στο Μαρούσι. Ο Νίκος Μαζιώτης συλλαμβάνεται ύστερα από μία τυχαία και αιματηρή συμπλοκή με αστυνομικούς, όπου τραυματίστηκε, στο Μοναστηράκι, τον Ιούλιου του 2014.

Η Πόλα Ρούπα παρέμεινε άφαντη όλο αυτό το χρονικό διάστημα και αναζητεί τρόπους όχι μόνο να κρατήσει «ζωντανό» σύμφωνα με τις Αρχές τον Επαναστατικό Αγώνα αλλά και να βοηθήσει τον σύντροφό της να αποδράσει.

 

Σχετικά Θέματα:

ΕΚΤΑΚΤΟ: Συνελήφθη στα Νότια Προάστια η Πόλα Ρούπα μαζί με μία 25χρονη για υπόθαλψη

Η Πόλα Ρούπα είναι η γυναίκα της μεγάλης ληστείας στην Μαλεσίνα; (Βίντεο)

Υποπτεύονται την Πόλα Ρούπα για την ληστεία της τράπεζας στη Μαλεσίνα

Και η αντιτρομοκρατική στις έρευνες για την μεγάλη ληστεία στη Μαλεσίνα

Ένοπλη ληστεία σε τράπεζα στη Μαλεσίνα με τεράστια λεία

Ελεύθεροι Σακκάς - Σεϊσίδης μετά την απολογία τους για τον «Επαναστατικό Αγώνα»

Πόλα Ρούπα: Πώς ετοίμασα την απόδραση Μαζιώτη με ελικόπτερο