Διπλωματικό θρίλερ! 33 Τούρκοι πρόσφυγες ζητούν άσυλο στην Ελλάδα!

Διπλωματικό θρίλερ! 33 Τούρκοι πρόσφυγες ζητούν άσυλο στην Ελλάδα!
Ενημερώθηκε: 16/12/17 - 14:49

Διπλωματικό θρίλερ! Δεν λένε να ηρεμήσουν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις καθώς λίγες μέρες μετά την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα, 33 Τούρκοι πρόσφυγες ζητούν άσυλο στη χώρα μας! Οι πρόσφυγες αποβιβάστηκαν στις Οινούσσες και αναμένεται να υπάρξουν έντονες διπλωματικές κινήσεις για τον ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό προσφύγων που κατέφυγαν στην Ελλάδα.

Ο φερόμενος ως διακινητής είπε πως οι 33 πρόσφυγες που αιτούνται άσυλο είναι από την ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Πολίτη» Χίου, πρόκειται για πρόσωπα πανεπιστημιακού επιπέδου, εκπαιδευτικούς και γιατρούς, ανάμεσα τους και μια οικογένεια με 4 ανήλικα παιδιά, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι κινδυνεύει η ζωή τους από το καθεστώς ανελευθερίας και διώξεων από τις τουρκικές αρχές. 

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΠΑΝΤΑΝΕ ΣΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Ήδη έχουν σχηματιστεί δικόγραφα κι αναμένεται εντός των επόμενων ωρών να προσαχθούν στην Εισαγγελέα Χίου.  Η νέα ομαδική άφιξη αιτούντων πολιτικό άσυλο από τη γείτονα χώρα τροφοδοτεί με νέα δεδομένα τις ήδη λεπτές ισορροπίες των ελληνοτουρκικών σχέσεων σε μια περίοδο έντονης δοκιμασίας τους.