Δολοφονία Καραϊβάζ: Τα κλεμμένα σκούτερ, τα βίντεο και οι τηλεφωνικές κλήσεις των εκτελεστών κλειδί για την εξιχνίαση

 
Δολοφονία Καραϊβάζ: Τα κλεμμένα σκούτερ, τα βίντεο και οι τηλεφωνικές κλήσεις των εκτελεστών κλειδί για την εξιχνίαση

Ενημερώθηκε: 12/04/21 - 08:14

H εξακρίβωση του κινήτρου είναι το κλειδί που θα οδηγήσει στον εντολέα των δολοφόνων του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ. Στα στελέχη της Ασφάλειας εξάλλου, όσο και τους αξιωματούχους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη υπάρχει διάχυτη η πεποίθηση ότι ο φόνος του Γιώργου Καραϊβάζ ήταν ένα συμβόλαιο θανάτου που υπαγορεύτηκε από το οργανωμένο έγκλημα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μετέδωσε ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος στον ΣΚΑΪ, ο τρόπος δράσης των δολοφόνων του Καραϊβάζ, έχει ομοιότητες με την δολοφονία του Γ. Μακρή στην Βούλα, χωρίς αυτό να σημαίνει βεβαίως πως πρόκειται για τους ίδιους δράστες.

Αναζητώντας το κίνητρο, οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησαν μια σειρά καταθέσεων προσώπων που κινούνται στο οικογενειακό, φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον του Γιώργου Καραϊβάζ προκειμένου να αναφερθούν σε συμβάντα, ανησυχίες, ακόμη και κουβέντες που έκαναν με το θύμα και στα όσα βίωναν το τελευταίο διάστημα.

Παράλληλα, περιμένουν τα αποτελέσματα από τις αναλύσεις που έχουν γίνει στο κινητό τηλέφωνο και το lap top του δημοσιογράφου για την ανάσυρση συνομιλιών και μηνυμάτων έτσι ώστε να δουν με ποια άτομα είχε επαφές τους τελευταίους μήνες. Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής του Γιώργου Καραϊβάζ, το αυτοκίνητό του καθώς και το κινητό του τηλέφωνο (σ.σ. ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι χτυπήθηκε από σφαίρα) έχουν σταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Με δεδομένο ότι ο δολοφονηθείς ήταν δραστήριος δημοσιογράφος, οι αστυνομικοί θεωρούν πιθανό να ανασύρουν στοιχεία ικανά να οδηγήσουν στα ίχνη των φυσικών κυρίως όμως των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας

Σε ό,τι έχει να κάνει με τους δύο δολοφόνους του Γιώργου Καραϊβάζ, σε αυτή τη φάση ένα είναι το μεγάλο μυστήριο. Πιθανό οι εκτελεστές να προέρχονται από το εξωτερικό.

Οι ερευνητές της Ασφάλειας φέρονται να έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ συμμετείχαν δύο ομάδες δραστών. Η πρώτη παρακολουθούσε τον δημοσιογράφο κατά την έξοδο του από τις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού Star και ενημέρωσε για τις κινήσεις του την ομάδα των εκτελεστών. Από τις σαρώσεις στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας που βρίσκονται εγκατεστημένες κοντά στα στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού και το σπίτι του δημοσιογράφου και τη συσχέτιση των ευρημάτων ευελπιστούν ότι θα καταφέρουν να απομονώσουν τα κινητά τηλέφωνα των δολοφόνων και των συνεργών τους.

Η ΕΛ.ΑΣ. διαθέτει ήδη περισσότερα του ενός βίντεο στα οποία έχουν καταγραφεί οι κινήσεις των εκτελεστών, ενώ στην έρευνα προστίθενται συνεχώς νέα. Τα στελέχη της Ασφάλειας έχουν ήδη ανασυνθέσει μέσα από τα καρέ των καμερών ασφαλείας τη διαδρομή που ακολούθησαν οι δράστες για να φτάσουν στο σπίτι του Γιώργου Καραϊβάζ και να αποχωρήσουν απ’ αυτό, μετά την εκτέλεση. Φέρονται μάλιστα να έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι δύο επιβάτες του σκουρόχρωμου σκούτερ βρίσκονταν στη γειτονιά του δημοσιογράφου αρκετά λεπτά πριν την άφιξή του, κατοπτεύοντας τα στενά γύρω από το σπίτι του.

Τέλος, ιδιαιτερη σημασία δίνεται στον εντοπισμό του «σκούτερ» που χρησιμοποίησαν οι εκτελεστές του Γιώργου Καραϊβάζ. Η Ασφάλεια θεωρώντας βέβαιο ότι το σκουρόχρωμο σκούτερ Beverly που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία ήταν κλεμμένο, κατάρτησε κατάλογο με τις ιδίου τύπου μοτοσικλέτες για τις οποίες έχει το τελευταίο διάστημα δηλωθεί κλοπή από τους ιδιοκτήτες τους. Αναμένεται να ερευνήσει ένα προς ένα τα περιστατικά κλοπών προκειμένου να συλλέξει στοιχεία, όπως για παράδειγμα βίντεο από τα σημεία όπου έγιναν οι κλοπές, ικανά να αποκαλύψουν την ταυτότητα των δραστών.

Η λίστα της αστυνομίας με τα κλεμμένα σκούτερ «Beverly», οι τηλεφωνικές κλήσεις των δύο εκτελεστών με τους τσιλιαδόρους – συνεργούς τους και τα βίντεο από κάμερες ασφαλείας, στα οποία οι δύο πληρωμένοι δολοφόνοι εμφανίζονται να ελέγχουν τα στενά γύρω από την οδό Θέμου Άννινου, πριν εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου, αποτελούν τα νέα στοιχεία στις έρευνες του «Ανθρωποκτονιών» για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.