Δολοφονία Ζέμπερη: Στο μικροσκόπιο ξανά το άγνωστο DNA από τα νύχια της Δώρας

 
Στο μικροσκόπιο ξανά το άγνωστο DNA από τα νύχια της Δώρας

Ενημερώθηκε: 10/02/18 - 09:38

Δολοφονία Ζέμπερη: Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην δολοφονία της εφοριακού μετά τις αποκαλύψεις της εκπομπής «Φως στο τούνελ».

Ειδικότερα, ο ανακριτής διόρισε τον γενετιστή και μοριακό βιολόγο Γιώργο Φιτσιάλο ως τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας του θύματος. Καλείται να αναλύσει το ορφανό δείγμα DNA στα νύχια της άτυχης εφοριακού και όχι μόνο, που εντόπισε η τεχνική πραγματογνωμοσύνη της Αστυνομίας.

Σε τηλεφωνική του παρέμβαση στην εκπομπή το βράδυ της Παρασκευής 9 Φεβρουαρίου, ο κ. Φιτσιάλος ανέφερε:

«Έχουμε ζητήσει τα πρωτογενή εργαστηριακά αποτελέσματα για να κάνουμε τη δική μας επεξεργασία. Στην προκειμένη περίπτωση στα νύχια του θύματος έχει καταγραφεί ένα δεύτερο γενετικό υλικό αγνώστου ανδρός. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό στοιχείο σ’ ένα τέτοιο έγκλημα, που δεν πρέπει να πάει χαμένο. Θα προχωρήσουμε σε εξειδικευμένες αναλύσεις για να «διαβάσουμε» το γενετικό υλικό και να φωτίσουμε την υπόθεση. Δεν αποκλείουμε την πιθανότητα να υπάρχει και υλικό τρίτου ατόμου».

Αγγελική Νικολούλη

Η παρουσιάστρια της εκπομπής, , τον ρώτησε ποια είναι η γνώμη του για το γεγονός ότι μετά από αίτημα του πατέρα του θύματος, η πραγματογνώμονας της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών κατέθεσε στον ανακριτή πως το DNA στα νύχια της Δώρας δεν είναι αξιοποιήσιμο.

«Γι αυτό υπάρχει και δεύτερος πραγματογνώμονας που διορίζεται ως τεχνικός σύμβουλος. Ζητάμε να επεξεργαστούμε τα στοιχεία προς όφελος της υπόθεσης», απάντησε.

Η εκπομπή επικοινώνησε με την δικηγόρο της οικογένειας του θύματος η οποία ανέφερε:

«Η οικογένεια θέλει να περάσουν από κόσκινο τα πάντα, ώστε να μην υπάρξει κανένα ερωτηματικό αναπάντητο. Κάνει ενέργειες, υποβάλλει αιτήματα κι ευτυχώς ένας καλός ανακριτής ψάχνει με σπουδή την υπόθεση. Η μητέρα και τα αδέλφια της Δώρας έχουν την ομολογία του δράστη, αλλά παρακολουθούν τις εξελίξεις με σεβασμό στην ανακριτική διαδικασία».

Επίσης συμπλήρωσε ότι το αίτημα της οικογένειας για αναπαράσταση του εγκλήματος παραμένει σε εκκρεμότητα.