Δύο συλλήψεις για την παράνομη μεταφορά 26 αλλοδαπών -Εντοπίστηκε αποθήκη με 12 ακόμη παράτυπους μετανάστες

Δύο συλλήψεις για την παράνομη μεταφορά 26 αλλοδαπών -Εντοπίστηκε αποθήκη με 12 ακόμη παράτυπους μετανάστες
Ενημερώθηκε: 01/09/19 - 17:36

'Ενα ακόμη άτομο συνελήφθη για την υπόθεση παράνομης μεταφοράς των 26 αλλοδαπών, μετά τη σύλληψη τις πρώτες πρωινές ώρες, ενός υπηκόου Αλβανίας , ηλικίας 21 χρόνων. Στο πλαίσιο συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας, αποκαλύφθηκε η εμπλοκή ενός ακόμη συνεργού του, ημεδαπού, ηλικίας 49 ετών, ο οποίος φέρεται ως ηθικός αυτουργός στην εν λόγω μεταφορά. Παράλληλα, εντοπίστηκε αποθήκη, στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης, στην οποία βρέθηκαν 12 ακόμη παράτυποι μετανάστες

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι μεταφερόμενοι αλλοδαποί που εντοπίστηκαν αρχικά μετά την καταδίωξη και τη σύλληψη του 21χρονου, θα αποβιβάζονταν στην αποθήκη.

Νεαρός αλλοδαπός συνελήφθη για παράνομη μεταφορά μεταναστών ύστερα από καταδίωξη

νας 21χρονος, αλβανικής υπηκοότητας, συνελήφθη χθες το βράδυ, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης καθώς φέρεται να ενέχεται σε παράνομη μεταφορά παράτυπων μεταναστών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο νεαρός οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο τύπου βαν, δε συμμορφώθηκε σε σήμα στάθμευσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, στην Εγνατία οδό, στο ύψος Ασπροβάλτας. Στη συνέχεια, κινήθηκε σε αγροτικό δρόμο της Ασπροβάλτας, όπου το όχημα που οδηγούσε ακινητοποιήθηκε, ο ίδιος τράπηκε σε φυγή, πεζός, ωστόσο, αστυνομικοί τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν σε κοντινή απόσταση.

Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, εντοπίστηκαν είκοσι έξι αλλοδαποί -από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές- που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, οι οποίοι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, εισήλθαν παράνομα από περιοχή του Έβρου, και κατέβαλαν χρηματικά ποσά, ύψους έως και 2.000 ευρώ, προκειμένου να μεταφερθούν στη Θεσσαλονίκη.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.