Η Κρήτη πάει Διάστημα: Το σχέδιο των Κρητικών να στείλουν σκάφος στο Διάστημα

Η Κρήτη πάει Διάστημα: Το σχέδιο των Κρητικών να στείλουν σκάφος στο Διάστημα
Ενημερώθηκε: 06/12/17 - 09:57

Η Κρήτη πηγαίνει στο Διάστημα: Η ομάδα "Cretan Astronaut" του Youth Entrepreneurship Club (Συλλόγου Νεανικής Επιχειρηματικότητας), που αποτελείται από φοιτητές και αποφοίτους, αναπτύσσει στην Κρήτη ένα project πάνω στις Τεχνολογίες Αεροδιαστημικής, αποδεικνύοντας τις δυνατότητες και τα οφέλη ενασχόλησης με τον κλάδο αυτό ενώ ταυτόχρονα θέλει να προβάλλει την Κρήτη και να την τοποθετήσει στον παγκόσμιο χάρτη της έρευνας και τεχνολογίας.

Συγκεκριμένα, στόχος της ομάδας είναι, πρώτον, η αποστολή ενός σκάφους στο διάστημα το οποίο αποτελείται από μια πλήρως επαναχρησιμοποιήσιμη διάταξη που θα καταγράψει το ταξίδι με μία κάμερα γωνίας λήψης 360 μοιρών, ενώ ταυτόχρονα θα αναλύει την πορεία του σκάφους σε πραγματικό χρόνο με τη χρήση έξυπνων αλγορίθμων όσο αυτό διεξάγει μετεωρολογικές μετρήσεις και, δεύτερον, να παρουσιάσει στους εμπλεκόμενους ενδιαφερόμενους οργανισμούς πώς το κόστος πτήσης τέτοιων αποστολών μπορεί να μειωθεί, καθιστώντας τα μέρη των σκαφών πλήρως επαναχρησιμοποιήσιμα.

Μέχρι και σήμερα, μέρος του εξοπλισμού καταστρέφεται στη στρατόσφαιρα. Για το λόγο αυτό η ομάδα "Cretan Astronaut" έχει αναπτύξει μια πρωτότυπη διάταξη, με την οποία θα μπορεί να επανακτάται ο εξοπλισμός, χωρίς να καταστρέφεται. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο γεγονός ότι ο σχεδιασμός και η κατασκευή όλων των μηχανικών και ηλεκτρονικών μερών του project, καθώς και το προγραμματιστικό μέρος, γίνονται εξ ολοκλήρου και εκ του μηδενός από την ομάδα των παιδιών. Περισσότερες λεπτομέρειες για το εγχείρημα θα δοθούν στο επόμενο χρονικό διάστημα.

O Βασίλης Κόττας, Marketing Manager της ομάδας "Cretan Astronaut" δήλωσε: 'Σήμερα που οι εποχές είναι πιο δύσκολες στην Ελλάδα, η στήριξη των προσπαθειών νέων ανθρώπων, έχει περισσότερη αξία από κάθε άλλη εποχή, γι' αυτό αν πιστεύετε ότι το εγχείρημα της ομάδας μας αξίζει τη βοήθειά σας μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας έτσι ώστε να σας δώσουμε περισσότερες πληροφορίες για το project μας και τρόπους με τους οποίους μπορείτε να μας βοηθήσετε.'

Εmail: [email protected] Τηλέφωνο: 6943864566 Περισσότερες πληροφορίες: [email protected] Astronaut www.cretanastronaut.com

Πηγή: neakriti.gr