ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται μπιφτέκια κοτόπουλου στα οποία βρέθηκε σαλμονέλα

 
ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται μπιφτέκια κοτόπουλου στα οποία βρέθηκε σαλμονέλα

Ενημερώθηκε: 21/09/20 - 16:52

Απόφαση ανάκλησης φαγητού από την αγορά απόφάσισε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Συγκεκριμένα, το προϊόν που δεν θα κυκλοφορήσει, είναι μπιφτέκια κοτόπουλου, καθώς μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο, διαπιστώθηκε η παρουσία σαλμονέλας.

Πιο συγκεκριμένα, η διενέργεια ελέγχων έγινε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, η οποία προέβη σε δειγματοληψία κατεψυγμένου παρασκευάσματος από κρέας πουλερικών, που προορίζεται να καταναλωθεί μαγειρεμένο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το προϊόν με την εμπορική ονομασία «ΠΕΔΙΝΕΣ ΦΑΡΜΕΣ ΜΠΙΦΤΕΚΙA ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ» με ημερομηνία παραγωγής 13/02/20 και ημερομηνία λήξης 13/02/21, που παράγεται και συσκευάζεται στην ΕΕ από την εταιρεία Pimel Trading ltd., Vasil Aprilov Blvd. 157, Plovdiv, Βουλγαρία, ελήφθη από την εταιρεία ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ (υποκατάστημα MyMarket) και σε συνεργασία με το Εργαστήριο Δοκιμών και Ερευνών Θεσσαλονίκης του ΕΦΕΤ, διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού "salmonella spp".

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση ολόκληρης της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Ταυτόχρονα, καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ