Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ποιο είναι το κίνητρο της στυγερής δολοφονίας; - Τι ερευνά ο ανακριτής;

 
Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ποιο είναι το κίνητρο της στυγερής δολοφονίας; - Τι ερευνά ο ανακριτής;

Ενημερώθηκε: 05/07/21 - 08:04

Πολλά τα ερωτήματα που χρήζουν πειστικών απαντήσεων στην υπόθεση της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά από τον σύζυγό της Μπάμπη Αναγνωστόπουλο. Ερωτήματα που ενισχύονται από λεπτομέρειες της υπόθεσης που γίνονται γνωστές μετά την ομολογία του συζυγοκτόνου.

Το κυρίαρχο όμως ερώτημα είναι , ποιά ήταν τα κίνητρα του Μπάμπη Αναγνωστόπουλο στην άγρια δολοφονία της άτυχης Καρολάιν; Ηταν όντως αυτό που ισχυρίζεται ο ίδιος που αποδίδει το φόνο στην ένταση της στιγμής υπό την απειλή της Καρολάιν ότι θα πάρει το παιδί και θα τον εγκαταλείψει;

Παρά την ομολογία του 32χρεονου πιλότου, υπάρχουν ακόμα πολλά κενά στο παζλ του εγκλήματος, τα οποία οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, πρέπει να συμπληρώσουν προκειμένου να δοθούν όλες οι απαντήσεις για τον άδικο θάνατο της 20χρονης μητέρας.

Ένα από τα ζητήματα που έχουν δει τελευταία το φως της δημοσιότητας έχει να κάνει με την οικονομική σχέση που είχε ο καθ΄ ομολογίαν δολοφόνος με την οικογένεια του θύματος.

Σύμφωνα με τη Real News, ο 12ος ανακριτής ερευνά οικονομικές διαφορές που ενδεχομένως είχαν μεταξύ τους, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος και η Κάρολαϊν, μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις ότι η οικογένεια της έβαζε βαθιά το χέρι στην τσέπη και τους βοηθούσε οικονομικά.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας, έχει δοθεί εντολή στην Τράπεζα της Ελλάδος για άρση του απορρήτου των τραπεζικών λογαριασμών και των δύο, προκειμένου να ερευνηθεί ποια ήταν η οικονομική κατάσταση του καθενός και τι συναλλαγές πραγματοποιούσαν.

Επιπλέον, θα ερευνηθούν οι λεπτομέρειες της αγοράς του οικοπέδου στο Πικέρμι από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, που έγινε μόλις πέντε ημέρες πριν από τη δολοφονία της Κάρολαϊν, και μάλιστα με την… ενίσχυση των 20.000 ευρώ που του έδωσε η πεθερά του.

Ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν, Θανάσης Χαρμάνης, αποκάλυψε ότι έξι μέρες πριν τη δολοφονία της 20χρονης ο συζυγοκτόνος αγόρασε στο όνομά του οικόπεδο στο Πικέρμι και μάλιστα με χρήματα που είχε πάρει από την πεθερά του.

«Η αγορά στοίχισε 55.000 ευρώ: ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έδωσε προκαταβολή 3.000 ευρώ και μετέπειτα έφερε τραπεζική επιταγή με το υπόλοιπο των 52.000. Ωστόσο, από αυτά τα 50.000 τα έδωσε η μητέρα της Καρολάιν» υπογράμμισε ο κ. Χαρμάνης.

Παράλληλα, από την κατασκευαστική το συνολικό τίμημα για το χτίσιμο μονοκατοικίας 120 τ.μ. με πισίνα στο συγκεκριμένο οικόπεδο ήταν 190.000 ευρώ. Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνονταν διάφοροι φόροι, άδεια οικοδόμησης και πληρωμές όλων των φορέων που χρειάζονταν.

Όπως παραδέχτηκε ο 33χρονος πιλότος στην απολογία του, είχε καταθέσει αίτηση για τραπεζικό δάνειο, για το οποίο είχε βγει προέγκριση 160.000 ευρώ στις 14 Απριλίου.

Ωστόσο, απέκρυψε τη συνεισφορά που είχε κάνει η μητέρα της Καρολάιν στην αγορά του οικοπέδου, λέγοντας ότι και οι δύο οικογένειες συνεισέφεραν.

«Ουσιαστικά, κάποια χρήματα που είχα εγώ στην τράπεζα, με τη χρηματική βοήθεια των γονιών μου και των γονιών της Καρολάιν, όλα μαζί θα έμπαιναν σε ένα κοινό, ας πούμε, ταμείο που θα συμπλήρωνε το δάνειο για το σπίτι», είχε πει χαρακτηριστικά.

Υπό το πρίσμα των παραπάνω στοιχείων εξετάζεται το timing του εγκλήματος.