Είχε προειδοποιήσει το Χαμόγελο το Παιδιού τις Αρχές για τις συνθήκες που ζούσαν τα κοριτσάκια στα Τρίκαλα

Είχε προειδοποιήσει το Χαμόγελο το Παιδιού τις Αρχές για τις συνθήκες που ζούσαν τα κοριτσάκια στα Τρίκαλα
Ενημερώθηκε: 29/05/16 - 12:29

Άλλη μια τραγική ιστορία για την οποία "Το Χαμόγελο του Παιδιού" είχε ειδοποιήσει τις αρχές από τον Μάρτιο του 2015, όπως αναφέρει σχετική του ανακοίνωση.

"Από δημοσιεύματα διαβάζουμε για την τραγική ιστορία δύο ανήλικων κοριτσιών στα Τρίκαλα που έμεναν για μήνες στο σπίτι τους με την μητέρα τους και τον νεκρό πατέρα τους", αναφέρει η ανακοίνωση και συνεχίζει, λέγοντας:

«"Το Χαμόγελο του Παιδιού" είχε λάβει ανώνυμη καταγγελία στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» τον Μάρτιο του 2015 για την παραμέληση των δυο κοριτσιών καθώς και για το ότι ζούσαν κάτω από άθλιες συνθήκες και είχε ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές. "Το Χαμόγελο του Παιδιού", πριν λίγες μέρες, δέχτηκε ξανά ανώνυμη καταγγελία για την ίδια οικογένεια, ενημέρωσε άμεσα το Τμήμα Ασφαλείας Τρικάλων όπου και προέβησαν σε έρευνα.

Από την έρευνα της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι ο πατέρας βρισκόταν νεκρός στο σπίτι για μήνες. Κατόπιν εισαγγελικής εντολής, τα δύο κορίτσια μεταφέρθηκαν σε προστατευμένο περιβάλλον. "Το Χαμόγελο του Παιδιού", όπως και σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση, δήλωσε τη διαθεσιμότητα των ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών του οργανισμού για να βρεθούν δίπλα στα δύο ανήλικα κορίτσια».

Σχετικά Θέματα:

Σύντροφος και παιδιά έμεναν στο σπίτι με τον πατέρα τους νεκρό επί 3 μήνες!