Έκτακτο δελτίο: Νέο κύμα κακοκαιρίας με καταιγίδες, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας

Έκτακτο δελτίο: Νέο κύμα κακοκαιρίας  με καταιγίδες, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας
Ενημερώθηκε: 25/11/17 - 23:22

Καιρός: Με νωπές τις μνήμες από το φονικό πέρασμα της «Ευρυδίκης» και ένα νέο κύμα κακοκαιρίας προκαλεί ανησυχία. Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το βράδυ της Κυριακής.

Σε ολόκληρη σχεδόν την χώρα θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες ενώ σε πολλές περιοχές θα πέσουν και χιόνια. Η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι αισθητή. Μάλιστα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε και έκτακτο δελτίο επιδείνωσης στο οποίο αναφέρει:

«Eπιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το βράδυ της Κυριακής (26-11-2017) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς άνεμους που σταδιακά θα καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

1. Την Κυριακή (26-11-17) τις βραδινές ώρες το Ιόνιο, η Ήπειρος και η δυτική Στερεά. Τη νύχτα πιθανόν η δυτική Μακεδονία, η δυτική Πελοπόννησος (κυρίως η βορειοδυτική) και τα Δωδεκάνησα.

2. Τη Δευτέρα (27-11-17) τις πρωινές ώρες το Ιόνιο, η Ήπειρος και η δυτική Στερεά και πιθανόν η δυτική Μακεδονία. Μέχρι το απόγευμα η κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, η Πελοπόννησος και πιθανόν πρόσκαιρα η ανατολική Στερεά, οι Σποράδες και η Εύβοια. Μέχρι το βράδυ η ανατολική Μακεδονία, οι Κυκλάδες και η Κρήτη. Μέχρι τη νύχτα η Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

3. Χιόνια θα πέσουν αρχικά στα ορεινά-ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας (πάνω από τα 600 μέτρα) και σταδιακά σε όλα τα ορεινά της βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ