Ένταση στη Φιλοσοφική - Καθηγητές εναντίον «Ρουβίκωνα»

Ένταση στη Φιλοσοφική - Καθηγητές εναντίον «Ρουβίκωνα»
Ενημερώθηκε: 17/10/18 - 11:52

Απερίγραπτες καταστάσεις εξελίσσονται στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών μετά την προσπάθεια καθηγητών και διοικητικών υπαλλήλων να εμποδίσουν μέλη του Ρουβίκωνα να ανοίξουν το εκεί «γραφείο» τους. Ο Ρουβίκωνας εμφανίστηκε στις 10 το πρωί για να ανοίξει το «γραφείο» στη Σχολή, όπως είχε προαναγγείλει. Ωστόσο εκεί βρέθηκε αντιμέτωπος με μία έκπληξη. Πανεπιστημιακοί και διοικητικοί υπάλληλοι είχαν σχηματίσει ανθρώπινη αλυσίδα για να μην μπορέσουν να περάσουν τα μέλη του Ρουβίκωνα.

Εκτοτε επικρατεί ένταση στο σημείο και μάλιστα νωρίτερα υπήρξαν και σπρωξίματα καθώς δεν υποχωρούν ούτε οι καθηγητές, ούτε οι νεαροί. Οπως αποκάλυψε η κ. Φουντοπούλου, πρόεδρος του τμήματος ΦΠΨ, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, οι νεαροί είναι όλοι φοιτητές της Φιλοσοφικής που έχουν προσχωρήσει στον Ρουβίκωνα.

«Είναι δύσκολη η κατάσταση γιατί το πρωί με απόφαση κοσμητείας φτιάχτηκε μία ανθρώπινη αλυσίδα στο γραφείο στο οποίο είχε εισέλθει η ομάδα του Ρουβίκωνα από το προσωπικό της σχολής καθηγητές και μέλη ΔΕΠ

Αυτοί που ήρθαν για να σπάσουν την αλυσίδα είναι φοιτητές της Σχολής, αλλά όπως είπαν ανήκουν στον Ρουβίκωνα. Δεν ήταν εξωπανεπιστημιακοί. 
Υπάρχει μεγάλη ένταση, κάποια σπρωξίματα. Είναι πολύ λυπηρό να φτάνουμε σε μία εικόνα αντιπαράθεσης των δασκάλων με τους μαθητές. Φτάσαμε εδώ επειδή ποτέ κανείς δεν ασχολήθηκε σοβαρά με τα πανεπιστήμια, τα οποία πάντα τα θεωρούσαμε ως κάτι δευτερεύον και τα αφήσαμε να πηγαίνουν με τον νόμο της αδράνειας.

Υπήρξε μία λεκτική επίθεση, μία προσπάθεια να μπουν στο χώρο, κάποια μικρά σπρωξίματα και επιμονή και από τις δύο πλευρές».