Ένταση με αγρότες στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης εξαιτίας της παρουσίας Αυγενάκη

 
entasi-alexandroupoli

Πηγή Φωτογραφίας: thesstoday.gr

Ενημερώθηκε: 12/02/24 - 08:34

Ένταση και μικροεπεισόδια έλαβαν χώρα νωρίτερα το πρωί στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης όταν οργισμένοι αγρότες επιχειρησαν να προσεγγίσουν τον χώρο στον οποίο βρίσκονταν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thesstoday, ο Λευτέρης Αυγενάκης ενώ επρόκειτο να συναντήσει αντιπροσωπεία αγροτών, τελικά αρνήθηκε με αποτέλεσμα δεκάδες άτομα να κατευθυνθούν προς το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης με τα τρακτέρ τους.

Οι αγρότες επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, με συνέπεια να ξεκινήσει ένταση με τις δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι ίδιοι νωρίτερα είχαν κατασκηνώσει έξω από το ξενοδοχείο όπου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μαζί με τον υφυπουργό, Σταυρό Κελέτση, είχε συνάντηση με τοπικούς φορείς.

Κελέτσης: Δεν υπήρχε προγραμματισμένη συνάντηση με τους εκπροσώπους των μπλόκων στην Αλεξανδρούπολη

Διευκρινίσεις για το συμβάν που έγινε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης με αγρότες έδωσε στην ΕΡΤ ο ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Κελέτσης, διαψεύδοντας ότι υπήρχε προγραμματισμένη συνάντηση του υπουργού Λευτέρη Αυγενάκη με εκπροσώπους των μπλόκων στην πόλη.

Ο κ. Κελέτσης, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην εκπομπή ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ανέφερε ότι ο κ. Αυγενάκης είχε προσκληθεί στην Κομοτηνή από τον Περιφερειάρχη κ. Τοψίδη, όπου πραγματοποιήθηκενε μια μεγάλη συνάντηση με εκπροσώπους όλων των αγροτικών φορέων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης η οποία διήρκησε πάνω από τρεις ώρες, ξεκίνησε δηλ. στις 15:30 και ολοκληρώθηκε μετά τις 18:30.

Ο υφυπουργός ανέφερε ότι στην Αλεξανδρούπολη είχε προγραμματιστεί να συναντήσει ο κ. Αυγενάκης τέσσερις εκπροσώπους ελαιοπαραγωγών προκειμένου να συζητήσουν για εκκρεμότητα αποζημίωσης που είχαν. Οι αγρότες της Αλεξανδρούπολης που έμαθαν ότι ο υπουργός θα μεταβεί στο ξενοδοχείο, πήγαν αυτοβούλως εκεί με τα τρακτέρ τους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ