«Επαναστατική Αυτοάμυνα»: προφυλακίστηκαν οι δύο συλληφθέντες - Επεισόδια στην Ευελπίδων

«Επαναστατική Αυτοάμυνα»: προφυλακίστηκαν οι δύο συλληφθέντες - Επεισόδια στην Ευελπίδων
Ενημερώθηκε: 12/11/19 - 14:34

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή οι δύο συλληφθέντες - κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα. 

Ένταση σημειώθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων μετά την ολοκλήρωση των απολογιών των δύο κατηγορουμένων για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Κατά την αποχώρηση των δύο φερομένων ως μελών της οργάνωσης Επαναστατική Αυτοάμυνα, οι περίπου 50 συγκεντρωμένοι προς συμπαράσταση τους άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα ενώ αρκετοί από αυτού πετούσαν μπουκάλια με νερό και καφέδες προς την πλευρά των αστυνομικών.

Από την πλευρά της Αστυνομίας έγινε χρήση χημικών.

 Οι έρευνες για τα υπόλοιπα κομμάτια του παζλ

Οι ερευνητές της Αντιτρομοκρατικής στρέφουν πλέον τις έρευνες στον εντοπισμό του 46χρονου καταζητούμενου τρομοκράτη αλλά και στον εντοπισμό περιφερειακών μελών της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

Ο εντοπισμός στη γιάφκα του Χολαργού, μεγάλης ποσότητας εκρηκτικών υλών, δείχνει ότι η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» αναβαθμίστηκε και πιθανότατα είτε απέκτησε ειδικό κατασκευαστή βομβών είτε - το σενάριο συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες - ανέπτυξε επαφές με την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών (Ο.Λ.Α) που έχει πραγματοποιήσει πολλά χτυπήματα με βόμβες μεγάλης ισχύος.  Παράλληλα, όπως συνηθίζουν οι τρομοκρατικές οργανώσεις, τον εκτελεστικό βραχίονα συνοδεύει μια υποστηρικτική ομάδα έτοιμη να επέμβει αν κάτι πάει στραβά. Οι αναλυτές της Αστυνομίας εκτιμούν πως τουλάχιστον δυο είναι τα μέλη που αποτελούσαν τον υποστηρικτικό βραχίονα όμως δεν γνωρίζουν τίποτα για αυτούς.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον εντοπισμό του 46χρονου φυγά, οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν να έχει λουφάξει σε κάποια κατάληψη στα Εξάρχεια χωρίς φυσικά να αποκλείουν ένα δεύτερο σενάριο που λέει ότι ο καταζητούμενος εδώ και μια εβδομάδα να έχει βρει καταφύγιο στην επαρχία προκειμένου να αναρρώσει από τον βαρύτατο τραυματισμό στο αριστερό του γόνατο.

Ο τραυματισμός στο αριστερό γόνατο εκτιμούν πως είναι ιδιαίτερα σοβαρός και ο φυγάς χρειάζεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη καθώς μπορεί να κινδυνεύει και η ζωή του. Στην Αντιτρομοκρατική εκτιμούν πως μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων και των φωτογραφιών των τριών κατηγορουμένων ίσως δώσει κάποια στοιχεία που θα τους βοηθήσουν στις έρευνες για τον εντοπισμό του.

Ετοίμαζαν εντυπωσιακό χτύπημα;

Οι Αρχές προβληματίζονται για την κατοχή ποσότητας εκρηκτικών, αλλά και για την εύρεση 40 κιλών νιτρικής αμμωνίας, τη λεγόμενη «βόμβα των φτωχών». Η ποσότητα αποτελεί δείγμα ότι τα μέλη της οργάνωσης προετοίμαζαν για επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο, ενώ δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο να προχωρούσαν σε συνδυαστική επίθεση, με χρήση και όπλων.

Βάσει των στοιχείων που έχουν συγκεντρώσει οι αρμόδιες Αρχές, το χτύπημα πιθανά θα γινόταν με ένα «μαϊμού» – ασθενοφόρο από το οποίο είτε  θα στόχευαν κατά αστυνομικών με καλάσνικοφ είτε θα το χρησιμοποιούσαν «παγιδεύοντας» το με εκρηκτικά. Δεν είναι τυχαίο ότι στη γιάφκα της οργάνωσης βρέθηκαν αυτοκόλλητα πινακίδων για νοσοκομειακά οχήματα.

Το ενδιαφέρον των αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εστιάζεται, δε, σε συγκεκριμένα ευρήματα, πέρα από τον βαρύ οπλισμό, που εντοπίστηκαν στη «γιάφκα» της οργάνωσης στον Χολαργό.

Διόπτρα

Συγκεκριμένα εστιάζουν την προσοχή τους σε αντικείμενα όπως δύο συστήματα εντοπισμού ραδιοσυχνοτήτων, για τον εντοπισμό αναλογικών και ψηφιακών σημάτων ασύρματης επικοινωνίας, συσκευές για ακριβή σκόπευση με όπλα, ακόμα και τη νύχτα, σημαντική ποσότητα εκρηκτικών, ένα φάρο με σύστημα ραδιοσυχνοτήτων καθώς και αυτοκόλλητα ασθενοφόρου.

ραδιοσυχνότητες

Τα στοιχεία των συλληφθέντων

Η αστυνομία έδωσε στην δημοσιότητα τις φωτογραφίες των τριών που φέρονται να ανήκουν στην Επαναστατική Αυτοάμυνα. Οι δυο έχουν ήδη συλληφθεί και ο τρίτος καταζητείται. Ο καταζητούμενος θεωρείται ο ηγέτης της οργάνωσης.

Ο 46χρονος φερόμενος ηγέτης της οργάνωσης “Επαναστατική αυτοάμυνα”, καταζητείται σε Αθήνα και Επαρχία από την  Αντιτρομοκρατική, με δεδομένο το γεγονός πως είναι ο άνθρωπος που τραυματίστηκε κατά την διάρκεια της τραγελαφικής ληστείας στο Χολαργό, που στάθηκε τελικά η αφορμή για την εξάρθρωση της ένοπλης οργάνωσης.

Πρόκειται για τους:

Ευάγγελο Σταθόπουλο του Κωνσταντίνου και της Αγγελικής, που γεννήθηκε την 09-10-1978 στην Αθήνα Αττικής.

stathopoulos

stathopoulos

Διονύσιο Μπάκα του Χρήστου και της Ελένης, που γεννήθηκε την 11-05-1974 στην Αθήνα Αττικής

bakas

bakas

Και ο καταζητούμενος Δημήτριος Χατζηβασιλειάδης του Βίκτωρα και της Νίκης, που γεννήθηκε την 14-02-1973 στην Αθήνα Αττικής.

xa

xa

΄Όπως αναφέρει το site της αστυνομίας: « Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, κρίνεται ως απολύτως αναγκαία, χάριν της προστασίας του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας, για τον κολασμό των διωκόμενων εγκλημάτων αλλά και προς ανακάλυψη των στοιχείων ταυτότητας λοιπών συνεργών στην εν λόγω υπόθεση.

Στο πλαίσιο αυτό παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τα παραπάνω πρόσωπα, να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 1014 και 10414 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας). Σημειώνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνία».