Επίσημη ανακοίνωση ΔΕΔΔΗΕ: Ποιες περιοχές παραμένουν στο σκοτάδι

 
Επίσημη ανακοίνωση ΔΕΔΔΗΕ: Ποιες περιοχές παραμένουν στο σκοτάδι

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ενημερώθηκε: 25/01/22 - 19:48

Παραμένουν τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στην Αττική, ενώ ο ΔΕΔΔΗΕ υπογραμμίζει ότι έχει ήδη αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στο 80% των περιοχών που αντιμετώπιζαν πρόβλημα λόγω βλαβών ενώ συνεχίζονται οι εργασίες για την αποκατάσταση του δικτύου.

Ειδικότερα: Σε ό,τι αφορά στην Αττική, επιδιορθώνονται οι βλάβες σε 15 γραμμές. Στις περιοχές Αγία Παρασκευή, Παπάγος, Χολαργός, Μαρούσι και Χαλάνδρι υπάρχουν μεμονωμένα προβλήματα ηλεκτροδότησης σε επίπεδο γειτονιάς. Όπως και νωρίτερα, πιο εκτεταμένα προβλήματα εντοπίζονται στην Ανατολική Αττική και συγκεκριμένα στις περιοχές Νέα Μάκρη, Πικέρμι, Γραμματικό, Καλέντζι, Βουτσά, Λαύριο, Κάτω Σούλι, Μαραθώνας, Καλύβια και Κερατέα, όπου εκεί η αποκατάσταση είναι δυσκολότερη λόγω της δύσκολης πρόσβασης στα σημεία όπου εντοπίζεται το πρόβλημα.

Όσον αφορά στα νησιά, όλες οι βλάβες έχουν αποκατασταθεί πλην ορισμένων χωριών στην περιοχή των Χανίων. Αντίστοιχα, αποκαταστάθηκε το σύνολο των βλαβών στην Εύβοια και έως σήμερα το βράδυ αναμένεται η ηλεκτροδότηση των οικισμών της Αταλάντης.

Χωρίς ρεύμα χωριά σε Φθιώτιδα και Βοιωτία - Μεμονωμένα προβλήματα στην Εύβοια

Προσπαθούν να κλείσουν τις πληγές τους στην Εύβοια κυρίως εκείνες που έχουν σχέση με την ηλεκτροδότηση μιας και σήμερα απέδωσε η προσπάθεια και τα περισσότερα χωριά είδαν το ρεύμα να επιστρέφει και πάλι. Ωστόσο υπάρχουν προβλήματα μεμονωμένα όπως υπογραμμίζουν οι αρμόδιοι τα οποία θα χρειαστούν και την αυριανή μέρα για την αποκατάσταση τους.

Ωστόσο η σημερινή μέρα ήταν διαφορετική ενώ η χιονόπτωση σταμάτησε λίγο πριν το μεσημέρι.

Από το μεσημέρι και μετά δόθηκε μία μεγάλη μάχη από την Περιφέρεια και τους δήμους να αποκατασταθεί η κυκλοφορία κυρίως στο πρωτεύον και δευτερεύον δίκτυο του νόμου ενώ συνεχίζεται μέχρι και αυτή την ώρα οι προσπάθειες ιδιαίτερα μέσα στους οικισμούς. Ο παγετός όμως είναι πολύ μεγάλος και οι πολικές θερμοκρασίες άρχισαν να κυριαρχούν.

Παρατείνεται και για αύριο η αργία στην Εύβοια και στη Βοιωτία λόγω των προβλημάτων που κυριαρχούν στην περιοχή και του αναμενόμενου παγετού σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Ακόμη αύριο, Τετάρτη θα παραμείνουν σε κλειστά τα καταστήματα λιανικού εμπορίου και τα τραπεζικά καταστήματα. Εξαιρούνται από τον παραπάνω κανόνα τα σούπερ-μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων για τα οποία θα ισχύει ωράριο από τις 10:00 έως και τις 18:00.

Επίσης ανοικτά θα είναι τα πρατήρια καυσίμων και τα φαρμακεία σύμφωνα με το κανονικό τους ωράριο και τον προγραμματισμό των εφημεριών τους.

Σε ό,τι αφορά τη Βοιωτία τα προβλήματα γίνονται κυρίαρχα κυρίως από την διακοπή του ρεύματος σε αρκετούς οικισμούς ενώ συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις βλάβες.

Σε ορισμένες περιπτώσεις επιστρατεύτηκε ακόμη και η ΕΜΑΚ και να μεταφέρει ασθενείς οι οποίοι είχαν ανάγκη αιμοκάθαρσης ενώ την ίδια στιγμή δίδεται μεγάλη μάχη από τα εκχιονιστικά μηχανήματα για να μπορέσουν να ανοίξουν το επαρχιακό δίκτυο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι τις πρωινές ώρες η χιονοκαταιγίδα κυριολεκτικά ήταν πάνω από τη Βοιωτία αφήνοντας μεγάλες ποσότητες χιονιού σε όλο τον νομό, με συνέπεια η οποιαδήποτε προσπάθεια να ανοίξουν οι δρόμοι ξεκίνησε από το πρωί.

Στη Φθιώτιδα δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο κέντρο του νομού το ανατολικό και το Δυτικό του τμήμα του, ωστόσο στην περιοχή της Λοκρίδας, και ιδιαίτερα η περιοχή νότια του Αγίου Κωνσταντίνου, σε Λιβανάτες, Αρκίτσα, Αταλάντη, Μαλεσίνα, Μαρτίνο και Λάρυμνα, αλλά και άλλα χωριά του δήμου Λοκρών μέχρι τώρα προσπαθούν να βρουν τα βήματά τους καθώς οι χιονοπτώσεις σταμάτησαν τις πρωινές ώρες.

Οι βλάβες στην ηλεκτροδότηση δεν μπόρεσαν να αποκατασταθούν σε όλο του το φάσμα, ωστόσο στις περιοχές που το ρεύμα είχε κοπεί λίγο πριν τα μεσάνυχτα της χθεσινής μέρας αποκαταστάθηκε λίγο μετά τις 6 σήμερα το απόγευμα, ενώ παραμένουν οικισμοί αλλά και τμήματα χωριών χωρίς να έχουν ρεύμα.

Ιδιαίτερα προβλήματα αντιμετωπίζονται σε Λιβανάτες, Αρκίτσα, Μαρτίνο και Μαλεσίνα όπως επίσης και στην Κυρτώνη όπου υπάρχει πρόβλημα και με το νερό.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το οδικό δίκτυο σε ολόκληρη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εξελίσσεται η μάχη για να ανοίξουν οι δρόμοι. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας συνεχίζεται η απαγόρευση για τα φορτηγά στην Παλαιά Εθνική οδό Ελευσίνας-Θηβών ενώ τα υπόλοιπα αυτοκίνητα χρειάζονται οπωσδήποτε αλυσίδες. Επίσης στη Βοιωτία έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία στον δρόμο Κυριάκη-Αγία Άννα.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι λόγω του παγετού και των χιονοπτώσεων χρειάζονται αλυσίδες στους παρακάτω δρόμους:

- Στην Επαρχιακή Οδό Νεοχωρακίου-Φυλή, από την 1η χ/θ έως την 26η χ/θ.

- Στην Επαρχιακή Οδό Οινόης-Μαγούλας, από την 10η χ/θ έως την 25η χ/θ.

- Στην Επαρχιακή Οδό Αράχοβας-Επταλόφου, από την 13,500η χ/θ (διασταύρωση Σκαμνού), έως το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού (θέση Κελάρια).

- Στην Επαρχιακή Οδό Αράχοβας-Επταλόφου, από την 4η έως την 16η χ/θ (όρια με Φωκίδα).

- Στην Επαρχιακή Οδό Φυλής-Δερβενοχωρίων-Ερυθρών Αττικής, από την Μονή Κλειστών έως το χωριό Δάφνη.

- Στην Επαρχιακή Οδό Λιβαδειάς - Κάστρου, από την 0η χ/θ έως την 23η χ/θ.

- Στην Παλαιά Εθνική Οδό Θηβών-Λιβαδειάς, από την 0η χ/θ έως την 25η χ/θ.

- Στην Επαρχιακή Οδό Λιβαδειάς-Άμφισσας, από 2η χ/θ έως 19η χ/θ.

- Στην Επαρχιακή Οδό Αναλήψεως-Ζερικίου-Κυριακίου.

- Στη Νέα Εθνική Οδό Σχηματαρίου-Χαλκίδας, από την 0η χ/θ έως την 11η χ/θ.

Στην Εύβοια έχουν περιοριστεί τα προβλήματα και μόνο στον δρόμο από Χαλκίδα για Αιδηψό και από Χαλκίδα για Θήβα απαγορεύεται η κυκλοφορία και αυτό σε μικρά τμήματα.

Ωστόσο εσωτερικά χρειάζονται αλυσίδες αρκετά τμήματα τα οποία είναι και παγίδες είτε αφορούν τον Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων είτε τον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου.