Επίθεση με βιτριόλι: Επαγγελματίας η βιτριολίστρια ή γυναίκα με μένος; (ΒΙΝΤΕΟ)

Επίθεση με βιτριόλι: Επαγγελματίας η βιτριολίστρια ή γυναίκα με μένος; (ΒΙΝΤΕΟ)
Ενημερώθηκε: 27/05/20 - 09:32

Επίθεση με βιτριόλι: Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό της δράστιδος της φρικτής επίθεσης σε βάρος της Ιωάννας στην Καλλιθέα και το ερωτημα που καλούνται να ααντήσουν οι αρχές είναι αν πρόκειται για επαγγελματία που ενήργησε κατ' εντολήν άλλου προσώπου ή η μαυροφορεμένη γυναίκα να είχε μελετήσει πάρα πολύ καλά την αποτρόπαια πράξη της.

Κι αυτό γιατί σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ η μαυροφορεμένη κινήθηκε λες και γνώριζε που υπάρχουν κάμερες και που όχι, ώστε να περάσει όσο το δυνατόν όσο περισσότερο γίνεται απαρατήρητη αλλά και να δυσκολέψει το έργο της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα άλλωστε και με πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ οι τρεις γυναίκες στις οποίες υποθετικά αναφέρθηκε χτες η 34χρονη έχουν ισχυρά άλοθι.

Βρέθηκε ο οδηγός που μετέφερε την μαυροφορεμένη

Παρά το γεγονός ότι στην κατάθεσή της η άτυχη κοπέλα δεν προσέθεσε κάτι, πέρα από αυτά που είχαν γίνει γνωστά τις πρώτες μέρες, οι αρχές φαίνεται να έχουν στην κατοχή τους βίντεο, στο οποίο στο οποίο φαίνεται η γυναίκα, που είναι ξανθιά και την ώρα της επίθεσης φορούσε μαύρα ρούχα τα οποία δεν ταίριαζαν στην εποχή, να αποβιβάζεται από όχημα.

Το αυτοκίνητο και ο οδηγός εντοπίστηκαν, ενώ, όπως διευκρινίζεται, ο οδηγός δεν είχε καμία γνώση ή συμμετοχή στην άγρια επίθεση.

Τα στοιχεία που έδωσε ο οδηγός στρέφουν τις έρευνες των αρχών σε συγκεκριμένη περιοχή από όπου και παρέλαβε τη δράστιδα.

Σημειώνεται, δε, πως οι αρχές έχουν στα χέρια τους βίντεο, στο οποίο μία μαυροφορεμένη γυναίκα απεικονίζεται να εισέρχεται στο ισόγειο του κτιρίου, όπου έλαβε χώρα η επίθεση.

Η ύποπτη γυναίκα φορούσε μάσκα και σκούφο, ενώ ήταν μετρίου αναστήματος και αδύνατη. Στο βίντεο που εξετάζεται, πάντως, δεν έχει καταγραφεί το πώς ακριβώς έφυγε από το κτίριο.

Πάντως, όπως τονίζεται οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι με τη σχετική ανάλυση στα υπερσύγχρονα εργαστήρια της αστυνομίας, θα μπορέσουν να έχουν κάποια από τα χαρακτηριστικά του προσώπου της, που θα βοηθήσουν το θύμα να αναγνωρίσει την γυναίκα που της έριξε το βιτριόλι.

Τι είπε στην κατάθεσή της η 34χρονη

Στο μεταξύ χωρίς νέα στοιχεία ολοκληρώθηκε η γραπτή κατάθεση της 34χρονης στην ειδική ομάδα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας.

Οι τρεις αστυνομικοί, δύο γυναίκες και ένας άνδρας, βρέθηκαν στο νοσοκομείο το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΠΕ) ανέφερε σε σχέση με τις κινήσεις της πριν την επίθεση αλλά και τη δράστιδα:

«Στάθηκα μπροστά στο ασανσέρ και περίμενα. Κοιτούσα χαμηλά και ένιωσα την παρουσία της από τη σκάλα που πάει στο υπόγειο. Φορούσε μάλλον σκουφί μαύρο, μαύρη προστατευτική μάσκα, ήταν ψηλή, στο ύψος μου, και αδύνατη».

Συνέχισε αναφερόμενη στην επίθεση και τα λεπτά που ακολούθησαν:

«Μου έριξε μεγάλη ποσότητα του υγρού μια φορά σε όλο το πρόσωπό μου και εξαφανίστηκε. Έτρεξα δίπλα στο φαρμακείο και φώναζα «καίγομαι, κάτι μου έριξαν». Έπλυνα λίγο το πρόσωπό μου και έβγαλα κάποια ρούχα που είχαν ποτίσει από το υγρό».

Για ακόμα μία φορά η κοπέλα δεν μπόρεσε να σκεφτεί ποιος θα μπορούσε να βρίσκεται πίσω από την επίθεση.

«Δεν πάει το μυαλό μου ποια είναι αυτή που μου έκανε κακό, ούτε θυμάμαι να την έχω ξαναδεί κάπου. Δεν μπορώ να φανταστώ ποιος ήθελε να μου κάνει τόσο κακό. Ούτε με είχαν απειλήσει ούτε είχα διαφορές με κανέναν».

 Α. Λύτρας: «Έχουν εξεταστεί πολλά άτομα, δεν έχει βγει τίποτα»

Στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα μίλησε ο συνήγορος της οικογένειας της άτυχης 34χρονης που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι, Α. Λύτρας. Τι δήλωσε για την κατάθεση της 34χρονης και τι ισχύει για την δράστιδα και τον οδηγό που την μετέφερε.