Eπίθεση με τσεκούρι στην οικονομική εφορία Κοζάνης-Τρεις τραυματίες (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Eπίθεση με τσεκούρι στην οικονομική εφορία Κοζάνης-Τρεις τραυματίες
Ενημερώθηκε: 16/07/20 - 15:32

Ένας άντρας, οπλισμένος με τσεκούρι, εισέβαλε πριν από λίγα λεπτά στον όροφο όπου βρίσκεται το τμήμα εισοδήματος, της ΔΟΥ Κοζάνης, στην οδό Αριστοτέλους, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη συναλλαγές με το κοινό.  

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, λίγο μετά τις 13:00 ο δράστης  κρατώντας έναν σάκκο, μπήκε στο κτίριο με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, δίνοντας κανονικά το όνομά του στον έλεγχο της εισόδου. Του έγινε η τυπική θερμομέτρηση και ανέβηκε στο 2ο όροφο.  Εκεί έβγαλε από τη σακούλα ένα μικρό τσεκούρι, άνοιξε τις πόρτες των γκισέ και επιτέθηκε στους υπαλλήλους.

Πρώτα χτύπησε μία γυναίκα υπάλληλο και εν συνεχεία επιτέθηκε σε άλλους δύο συναδέλφους της οι οποίοι δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν, έναν άνδρα και μία γυναίκα.

Μια ακόμη υπάλληλος προσπαθώντας να ξεφύγει από τον δράστη έπεσε πανικόβλητη στις σκάλες και τραυματίστηκε στο πόδι.

Όλοι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Κοζάνης.

Εκ των τεσσάρων ο άνδρας  που νοσηλεύεται διασωληνωμένος φέρεται να έχει δεχθεί τα περισσότερα χτυπήματα με την κατάστασή του χαρακτηρίζεται πολύ σοβαρή.

Επίσης διασωληνώθηκε και μια γυναίκα οι οποία φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Οι άλλες δυο γυναίκες είναι καλά στην υγεία τους και η κατάστασή τους δεν εμπνέει καμιά ανησυχία.

 

κοζανη

 

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μια αυτόπτης μάρτυρας, εργαζόμενη στο τμήμα που δέχθηκε την επίθεση ανέφερε ότι ο "δράστης μπήκε πρώτα μέσα στο τμήμα Κεφαλαίου και κατόπιν έστριψε και μπήκε στο τμήμα Εισοδήματος."Ενας συνάδελφος του υπέδειξε ότι δεν μπορεί να μπει μέσα αλλά χρειάζεται να πάρει το αριθμημένο χαρτάκι της προτεραιότητας. Χωρίς να πει κουβέντα ξεκρέμασε από την πλάτη του ένα μικρό σακκίδιο εβγαλε τον τσεκούρι και χτύπησε τον Πέτρο...Η επόμενη κίνηση του ήταν να χτυπήσει δυο φορές την Δώρα...Στο τέλος και όταν όλοι φωναζαν κι έτρεχαν δεξιά κι αριστερά πανικόβλητοι αυτός είπε... "τωρα σας άρεσε; Καλά να πάθετε..."

Άλλοι αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν ότι η επίθεση από τον δράστη έγινε με μανία και χωρίς να πει ,στην αρχή της επίθεσης, το παραμικρό. Ο προϊστάμενος της εφορίας και ένας άλλος υπάλληλος που βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον δράστη, κατάφεραν να τον εξουδετερώσουν όταν αυτός κινήθηκε εναντίον του πρώτου, κραδαίνοντας το τσεκούρι και εκείνη τη στιγμή, ο δεύτερος κινήθηκε έγκαιρα και κατάφερε να τον συγκρατήσει.

Άνδρες της ΔΙΑΣ που έσπευσαν στο σημείο τον συνέλαβαν.

 

 

 

 

 

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τους άνδρες της αστυνομίας να μεταφέρουν το τσεκούρι της επίθεσης 

 

Στην Κοζάνη ο Πιτσιλής 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες στην Κοζάνη θα μεταβεί ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος  Πιτσιλής,ο οποίος επικοινώνησε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας των τριών τραυματιών.

Επίσης, ενημέρωσε τον υπουργό και τον υφυπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και Απόστολο Βεσυρόπουλο.