Μια ομπρέλα βροχής, την οποία φέρονται να χρησιμοποίησαν οι δράστες της εμπρηστικής επίθεσης στο σπίτι της Αφροδίτης Νέστορα κατά την κατόπτευση της περιοχής, εξετάζεται από τις Αρχές ως κρίσιμο στοιχείο της έρευνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, σκοπός τους ήταν να καλύψουν τα χαρακτηριστικά τους από τις κάμερες ασφαλείας, ωστόσο μία κάμερα κατέγραψε τα πρόσωπά τους, συμβάλλοντας στην ταυτοποίησή τους.
Η ομπρέλα εντοπίστηκε κοντά στην κατοικία και έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για εξέταση, στο πλαίσιο της συλλογής αποδεικτικού υλικού.
Οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν ότι διαμέρισμα σε μικρή απόσταση από την οικία της οικογένειας Νέστορα χρησιμοποιήθηκε ως χώρος προετοιμασίας και διαφυγής. Όπως προκύπτει από την έρευνα, οι δύο φερόμενοι ως φυσικοί αυτουργοί παρέμειναν εκεί το 24ωρο πριν από την επίθεση, παρακολουθώντας την περιοχή, ενώ μετά την εμπρηστική ενέργεια επέστρεψαν στο ίδιο σημείο, όπου άλλαξαν ρούχα πριν αποχωρήσουν.
Παράλληλα, στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκονται τα κινητά τηλέφωνα του 29χρονου και της 26χρονης που συνελήφθησαν για την υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 29χρονος επιχείρησε να καταστρέψει το κινητό του τη στιγμή της σύλληψής του πετώντας το από ύψος, όμως η συσκευή παρέμεινε λειτουργική και εξετάζεται από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, καθώς εκτιμάται ότι μπορεί να αποκαλύψει κρίσιμα στοιχεία, όπως τηλεφωνικές επικοινωνίες και άλλες ψηφιακές πληροφορίες.
Αντίστοιχη έρευνα διενεργείται και στο κινητό της 26χρονης, η οποία συνελήφθη στα Χανιά. Ο 29χρονος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αρνείται κάθε εμπλοκή και απορρίπτει την κατηγορία ότι ήταν εκείνος που τοποθέτησε τον εμπρηστικό μηχανισμό στην πυλωτή της πολυκατοικίας.
Σε βάρος των τριών συλληφθέντων έχει ασκηθεί βαρύ κατηγορητήριο, με βασική κατηγορία την ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα. Επιπλέον, διώκονται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, έκρηξη, εμπρησμό και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, που αφορούν και την κατοχή εκρηκτικών υλών. Οι κατηγορούμενοι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την προσεχή Τρίτη, ενώ έως τότε παραμένουν υπό κράτηση.
Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία συνέλαβε ως φερόμενους φυσικούς αυτουργούς έναν 29χρονο, ο οποίος φέρεται να τοποθέτησε τον εμπρηστικό μηχανισμό, και μία 26χρονη που εντοπίστηκε στην Κρήτη, όπου φέρεται να είχε μεταβεί μετά την επίθεση.
Σύμφωνα με τις Αρχές, αμφότεροι είναι γνωστοί στις διωκτικές υπηρεσίες λόγω της δράσης τους στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Ο τρίτος συλληφθείς, ηλικίας 24 ετών, φέρεται να διαχειριζόταν το διαμέρισμα που χρησιμοποιήθηκε από το ζευγάρι πριν και μετά την επίθεση.