ΕΡΓΟΣΕ: Την Τετάρτη το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο «Κιάτο - Αίγιο» μετά από οκτώ χρόνια...

 
ΕΡΓΟΣΕ: Την Τετάρτη το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο «Κιάτο - Αίγιο»  μετά από οκτώ χρόνια...

Ενημερώθηκε: 15/04/19 - 14:32

Την Τετάρτη 17 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί Δοκιμαστικό δρομολόγιο από τον σταθμό Κιάτου μέχρι τον σταθμό Αιγίου, σύμφωνα με την ΕΡΓΟΣΕ.

Το εν λόγω δρομολόγιο θα είναι το πρώτο μετά από 8 χρόνια αναστολής της κυκλοφορίας τρένων στο εν λόγω τμήμα, λόγω κατασκευής της νέας σιδηροδρομικής γραμμής μετά την ολοκλήρωση της επιδομής της Νέας Διπλής Σιδηροδρομικής Γραμμής Υψηλών Ταχυτήτων Κιάτο – Ροδοδάφνη. Ενώ, θα γίνουν και ενδιάμεσες στάσεις στους σταθμούς Ξυλοκάστρου και Ακράτας.

ΕΡΓΟΣΕ

Σε σχετική ανακοίνωσή η αναφέρει ότι, πρόκειται για τμήμα σιδηροδρομικής γραμμής μήκους 70 χλμ. σε συνέχεια του λειτουργικού τμήματος Κόρινθος – Κιάτο, που περιλαμβάνει τρεις νέους σταθμούς σε Ξυλόκαστρο, Ακράτα και Αίγιο και έξι στάσεις σε Διμηνιό, Λυκοποριά, Λυγιά, Παραλία Πλατάνου, Διακοπτό και Ελίκη.

ΕΡΓΟΣΕ

Η ολοκλήρωσε την κατασκευή νέας σύγχρονης υποδομής που περιλαμβάνει έξι σήραγγες συνολικού μήκους 11 χιλμ, οκτώ σήραγγες διαφυγής συνολικού μήκους 1.700μ., 19 σιδηροδρομικές γέφυρες, 63 κάτω διαβάσεις και 10 άνω διαβάσεις και που επιτρέπει την ανάπτυξη υψηλών ταχυτήτων τρένου (άνω των 200 χλμ/ώρα).