Έρχεται ραγδαία επιδείνωση του καιρού: Βροχές, καταιγίδες, χιονοπτώσεις και πτώση θερμοκρασίας 10-12 βαθμούς (Video)

Έρχεται ραγδαία επιδείνωση του καιρού: Βροχές, καταιγίδες, χιονοπτώσεις και πτώση θερμοκρασίας 10-12 βαθμούς (Video)
Ενημερώθηκε: 12/03/19 - 10:13

«Μάρτης, γδάρτης και κακός παλουκοκάφτης» το ρητό αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει πανηγυρικά το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Από το πρωί της Τρίτης (12/3/2019), έρχεται ραγδαία επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, τους πολύ θυελλώδεις άνεμοι, Τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από Βορρά προς Νότο και τις χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά.

Πιο αναλυτικά, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις θα επηρεάσουν αύριο Τρίτη, από τις πρωινές ώρες, το Ιόνιο και βαθμιαία την υπόλοιπη δυτική Ελλάδα με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα και από τα βόρεια από το μεσημέρι, τη Θεσσαλία, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο και σταδιακά τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Την Τετάρτη αναμένεται να εκδηλωθούν το πρωί ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, στην Αττική, την ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, έως το μεσημέρι στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Κυκλάδες, έως το απόγευμα στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Την Τρίτη, οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι θα φτάσουν στα πελάγη και τα 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα της Τετάρτης. Σημαντική πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία της τάξης των 10-12 βαθμών Κελσίου, που θα γίνει αισθητή αρχικά στα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί τις βραδινές ώρες της Τρίτης και τις πρωινές και βραδινές ώρες της Τετάρτης στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Αναμένονται χιονοπτώσεις, που θα είναι κατά τόπους πυκνές, από το απόγευμα της Τρίτης έως και το πρωί της Τετάρτης στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας, της Κεντρικής Στερεά και πρόσκαιρα στα ορεινά της βορειοανατολικής Πελοποννήσου.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Τρίτη 

 

Γενικά χαρακτηριστικά – προειδοποιήσεις

Αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα, βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά. Τα φαινόμενα καταιγίδες τόπους θα είναι έντονα, το βραδύ όμως στα βορειοδυτικά θα σταματήσουν.
Άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ οι όποιοι από το μεσημέρι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βορείους 6 με 8 και στα πελάγη τοπικά 9 μποφόρ. Θερμοκρασία σε αισθητή πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Οι μέγιστες τιμές θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες. 

Η πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού

 

Στο ίδιο μήκος κινήθηκαν και οι προβλέψεις του γνωστού μετεωρολόγου στο δελτίο του ΑΝΤ1, που έκανε λόγο για «ολική ανατροπή» στο σκηνικό του καιρού.

«Αισθητή θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας, 10 με 12 βαθμούς σε σχέση με τις σημερινές τιμές. Θα πέσουμε στους 12 με 13 βαθμούς Κελσίου τις επόμενες ημέρες. Θα είναι μία σύντομη κακοκαιρία, η οποία θα κρατήσει αύριο και την Τετάρτη. Την Πέμπτη έρχεται νέα παρόμοια κακοκαιρία που θα επηρεάσει τον καιρό μέχρι και την Παρασκευή», σχολίασε ο Τάσος Αρνιακός.

Δείτε το βίντεο: